Ökumenikus kórustalálkozó a székelyudvarhelyi-szombatfalvi református templomban

A székelyudvarhelyi-szombatfalvi református templomban tartották a hagyományos adventi ökumenikus kórustalálkozót szombaton. „Az ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert. Ő jött el a világba.” (Jn 1, 9) mottójú dalos seregszemlén hat kórus vett részt, az áhítaton Szász Lóránt Levente farcádi református lelkipásztor hirdette Isten igéjét. A közösen tanult dalt együtt énekelték el, Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagy vezényletével.

Ökumenikus kórustalálkozó a székelyudvarhelyi-szombatfalvi református templomban

A minőségi idő hiányára, a gyorsaság veszélyeire iránytorta a figyelmet a kórustalálkozó nyitó perceiben a farcádi lelkész. Életünkből hiányzik „a belső szoba” csendje. Az advent kérdést fogalmaz: kész vagyok-e a mennyiségi időből kiszakadni, hogy ne vesszen el a lényeg?

Jézus érkezését, jelzéseit kész vagyok-e meghallani? Készen állunk-e az ajtónyitásra? Hiszen a belépő megláthatja azt is, amit titkolnánk: a rendetlenséget. Az eljövendő Krisztus ünneppé szeretné tenni életünket. A „Vele vacsorázni” személyes kapcsolatot jelent: egy családba, egy közösségbe tartozni. Személyes döntésre vár: mi nyissuk ki Számára ajtónkat. Az igehirdető azt kívánta: a kórustalálkozó legyen egy ajtónyitás, amellyel befogadjuk az érkező Jézust.


A cikk folytatása a Székelyhon portálon olvasható.