IKE Karaván Kőrösfőn

November 23-án Kőrösfőn járt az IKE Karaván. Az idén immár harmadik alkalommal jöttünk Kalotaszegre. Korábban voltunk Magyarkiskapuson és Inaktelkén.

IKE Karaván Kőrösfőn

A novemberi ifjúsági istentiszteletnek ezúttal az újonnan épített kőrösfői ifjúság ház adott otthont. Ezen az alkalmon Vincze Minya István esperes prédikált a soron következő IX. parancsolatról. A zenei kíséretet az IKE Karaván zenekara biztosította. Az istentisztelet után szeretetvendégség következett, elkelt a tömegben a kalács és a tea.

IKE Karaván Kőrösfőn

Szünet után következett az ifjúsági alkalom második része, amikor megnéztük a Kontrasztkiállítás videóanyagát. A videok ez úttal is a döbbenet erejével hatottak. A látottak feldolgozása végett kiscsoportokban osztottuk meg a rövidfilmek ránk tett hatását. A 6 kiscsoportot az IKE kontrasztos csapat munkatársai vezették, olyanok, akik már látták az anyagot és tisztában vannak a segítő szakma alapjaival. A csapatban voltak szociális munkások, lelkészek, teológus és pszichológus. A kiscsoportos beszélgetések a csoporttitok biztonságában zajlottak. A csoportvezetők visszajelzése alapján a jelenlevőket elgondolkodtatta a kiállítás, irányt mutatott az életüknek.

A Kontrasztkiállítás most már majdnem 72000 látogatót számlál a Kárpát medencében, Erdélyben 15 helyszínen mutattuk be a kiállítást és 1700 látogatót tartunk számon.

 

Márton Előd

IKE utazótitkár