FELHÍVÁS – lelkésztovábbképzés szervezésére

Kedves Szolgatársak!

 

Az Országos Lelkésztovábbképző Testület nevében nagy szeretettel kérünk arra, hogy járuljatok hozzá a 2015-ös évre szóló lelkésztovábbképzés szervezéséhez. Ha a vonatkozó szabályzat értelmében jogosultak vagytok erre a munkára (lásd a Szabályrendelet 5. par. 1. pontját) és van alkalmas programjavaslatotok, 2014. dec. 5-ig küldjétek be azt akkreditálás céljából. A továbbképzési tervet elektronikus formában a gallsandor@gmail.com e-mail címre, postai úton a területileg illetékes egyházkerület Közigazgatási Ügyosztályához kell benyújtani.

A továbbképzési tervnek tartalmaznia kell a programjavaslat akkreditálására vonatkozó kérést (a csatolmányban található űrlap szerinti összeállított adatokkal), a tanfolyam tematikus leírását (legfeljebb ½ oldal), napi órabeosztását és költségvetését.

 

Amint az ismert, a Romániai Református Egyház Zsinata az 5/2013. sz. határozatában jóváhagyta a lelkésztovábbképzés szabályrendeletét, amelynek értelmében 2014. jan. 1-jétől beindul az első továbbképzési ciklus. A Szabályrendelet elérhető az Erdélyi Református Egyházkerület honlapján.

http://www.reformatus.ro/admin/data/file/20131223/lelkesztovabbkepzes_szabalyrendelet.pdf

 

A szabályrendelet szerint minden lelkipásztornak 5 évente 50 továbbképzési kreditpontot kell szereznie az OLTT (Országos Lelkésztovábbképző Testület) által akkreditált lelkésztovábbképző programban. Az 5 év alatt 20 kreditpont szerezhető meg egyházmegyei lelkészértekezletek keretében megszervezett akkreditált előadásokon való részvétel által, illetve egyéni tudományos munkássággal. A fennmaradó 30 kreditpontot többnapos továbbképzéseken való részvétellel kell megszerezni.

 

További információ az OLTT titkárságán a gallsandor@gmail.com, illetve a 0731-344.207 telefonszámon igényelhető.

Életetekre és szolgálatotokra Isten gazdag áldását kérjük.

 

Kolozsvár-Nagyvárad, 2014. október 28.

 

 

Szegedi László sk.                                                                        Lukács József sk

OLTT elnök                                                                                   OLTT alelnök


A továbbképző programok akkreditálásához szükséges kérés innen letölthető.