Szeretteim, küzdjetek a hitért

Második alkalommal tartottak vasárnap délután közös reformációs istentiszteletet, és ünnepélyt a Marosi és Maros Mezőségi Református Egyházmegyék gyülekezetei. A csípős vasárnap délután a somosdi gyülekezet látta vendégül a két egyházmegye lelkészeit, gyülekezeti tagjait.

Szeretteim, küzdjetek a hitért

Rég nem voltunk ilyen sokan mondták az előttünk ülő padban levő idős somosdi asszonyok, akik közül volt olyan, aki elemlámpával jött, hogy hazafele ne kelljen botorkálnia.

Hallgatták és betartották az igét

Szegedi László, az Erdélyi Református Egyházkerület generális direktora Nehémiás könyvéből olvasta az igerészt, amelyből kiderült, hogy a nép hosszú ideig nem hallotta Isten igéjét, de kérte az elöljárókat, hogy vegyék elő a mózesi törvényeket és olvassanak nekik azokból. Órákig hallgatták az igét, majd leborultak és dicsérték az Urat. Az igehirdető szerint a mai emberek hajlamosak arra, hogy a régit kidobják, mindig újra vágynak, újat vásárolnak. Ma már nincsenek szabók, akik megfoltozzák, átalakítják a  ruhákat, a cipészek is alig tudnak megélni, mert általában mindent, ami régi, kidobunk.

Szeretteim, küzdjetek a hitért


A cikk folytatása a Székelyhon portálon olvasható.