Az Üzenet reformációi számából

Az igazi reformáció azt jelenti, hogy felismerem: még a szívben levő igazság sem az én igazságom. Kívülről jövő, isteni igazság – írja címoldalas írásában Szép Eduárd. 

Rombolni sokkal könnyebb, mint építeni. Szavakkal, gesztusokkal. Építeni viszont annál nehezebb. Az építés a mi közös feladatunk – Istennel együtt. Többek között erről szól Ami épít című Galsi Árpád által szignált írásnak.

Mivel gazdagítjuk kapcsolatainkat? – teszi fel a kérdést jegyzetében Veress László

Somogyi Botond pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy Soha ne vitatkozz idiótákkal! A szerző jegyzetében a Facebook használatának előnyeire, de visszásságaira is rávilágít.

Ősszel megkezdődött a tanítás az iskolákban és az egyetemen is. Az iskolai módszerek elavultságáról, a nevelésről, a diákok pökhendiségéről a 4. oldalon Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas tudós, valamint Bill Gates gondolatait olvashatjuk. 

Az oktatáshoz kapcsolódik Kiss Gábor írása is, aki az erdélyi református iskolák közös tanévnyitójáról számol be.

Isten akaratába simuló emberi gondolatok címet viseli az a kétoldalas fényképes riport, amely a Küküllői Egyházmegyében szervezett missziói hétről tudósít.

Az Üzenet reformációi számából

Lőrincz István a Mannás kosár rovatban Kapernaumba kalauzolja el az olvasókat. Ennek kapcsán pedig arról ír többek között, hogy bárcsak a mi életünk és szolgálatunk nyomán is látszódjék: mi Istenhez tartozó, az ő parancsolatait betartó emberek vagyunk.


Az Üzenet digitálisan is olvasható honlapunkon, a Médiatárból letölthetőek a lapszámok pdf formátumban.