Megjelent: Erdélyi Református Kalendárium 2015

Sok hasznos útravaló mellett emberi történéseinket, múltunk nagy eseményeit és személyiségeit fedezhetik fel e könyvben, akik vigyáztak, és mindig készen voltak – írja ajánlójában Szegedi László missziói előadó.

Mit szoktunk egymásnak kívánni? Először is egészséget. A 2015-ös kalendáriummal a szerkesztő is ezt kívánja az olvasónak; ebben segít a Házipatika rovat, amelyben egészségünk megőrzésével kapcsolatos írások olvashatók, a Diakónia rovat pedig az erdélyi református öregotthonokat veszi számba. 

Megjelent: Erdélyi Református Kalendárium 2015

Kihagyhatatlan olvasmány Kiszely Istvánnak a magyarok őstörténetéről szóló írása. István Nem szabad elfeledkeznünk egyházi és történelmi nagyjainkról sem, akik munkájukkal, életükkel ma is szellemi táplálékot nyújtanak számunkra. A reformátor Farel Vilmos, az erdélyi püspök Abats János, az afrikai misszionárius Albert Schweitzer köszönnek ránk az oldalakról. Irodalmi nagyjaink közül József Attiláról, Szabó Dezsőről, Jókai Mórról emlékezünk meg. A művészetet Izsó Miklós szobrász, Székely Bertalan festőművész, Gy. Szabó Béla grafikus élete és munkái, valamint Bartók Béla jelenítik meg. Az Alfa és ómega fejezetben világhírű magyar tudósokról, feltalálókról olvashatunk.

A Jubileum részben több, a régmúltban felépített templomról emlékezünk meg, s közben a gyülekezetekről sem feledkezünk meg: Kovászna, Retteg, Beresztelke, Székelyudvarhely Bethlen-negyed, Csittszentiván, Nyárádselye, Mezőbánd, Sövényfalva, Székelybő, Bácsi. 

Jövőre lesz 25 éve a marosvásárhelyi véres eseményeknek: a harcokról és annak hatásairól értekezik írásában Ötvös József.

Szomorú lenne a világ humor nélkül, hiszen a szórakozás is mindennapjaink része. Erre nyújtanak lehetőséget kiadványunkban a sport mellett viccek, rejtvények, sakkfeladványok, nyelvi játékok, amelyek próbálják megnevettetni, gondolkodásra késztetni, de mindenféleképpen kikapcsolódásra ösztönözni a kedves olvasót. A Gasztro-tippek rovatban pedig érdekesek receptek várják a főzni szerető háziasszonyokat. 

És ne feledjük: a keresztrejtvények megfejtésével az olvasók 2015-ös bibliaolvasó kalauzt nyerhetnek. Kellemes olvasást, kikapcsolódást!