Idén is megújult erővel startolunk! vagy?

Itt az ősz, az új tanév, és ez megannyi új lehetőséget jelent az egyetemisták számára. Viszont az egyetem mellett a diákok Kolozsváron és Marosvásárhelyen is lelkes munkatársai ezen városokban működő keresztyén egyetemista gyülekezeteknek. Akármilyen összeszokott is egy közösség, új ötletekre, lendületre mindig szükség van, ezért, és egy igazán értékes és közösséget építő tanév megszervezése  érdekében a FIKE és a MIFIKE Mezőbergenyében töltött el egy munkatársképzéssel egybekötött közös tervezőhétvégét. A péntek estétől vasárnap délutánig tartó hétvége alatt Kerekes István képző koordinálásával sikerült megismernünk egymás terveit, külön csapatokként, de egyként is összekovácsolódnunk, és közös terveket megbeszélnünk. 

Idén is megújult erővel startolunk! vagy?

„Keresztyén közösségünk célja, hogy Isten igéje által olyan otthont teremtsünk, amelyben lelkileg feltöltődhetünk, egymásról és másokról gondot viselhetünk az Ő segítségével”, fogalmazták meg tömören, de annál sokatmondóbban a Marosvásárhelyi Főiskolások Keresztyén Egyesületének munkatársai. A MIFIKE  idei évének első jelentős csapatösszerázó alkalmát tudhatjuk magunk mögött, és ennek célja volt az is, hogy egy gyümölcsöző évet tervezzünk, hogy minél több emberhez eljusson az általunk hírdetett evangélium üzenete. Munkánk során arra törekszünk, hogy egy olyan bizalomra épülő, egyetemista fiatalokból álló közösséget teremtsünk, ahol Isten van a fókuszban. A keresztyén közösségről való gondolkodásunk változatlan, hiszen egyik legfontosabb küldetés számunkra a lelki és hitbeli fejlődés, a keresztyén értékrend szerinti szórakozás, megmutatni másoknak azt, hogy ilyen is lehet a hitélet. 

Hisszük, hogy Isten segítő keze által képesek leszünk megvalósítani terveinket, lesz alkalmunk nyitni más gyülekezetek fele, lesz bátorságunk szembenézni az előítéletekkel, akár egyenként, akár csoportosan hírnökké válni az egyetemeken, a hétköznapokban, a családban, egyszóval az élet minden területén. Hinnünk kell a csodákban, képességeinkben, mert mindenki elhivatott valamire a maga módján, nem kell senki tervezőnek, szervezőnek szülessen ahhoz, hogy értékes gyöngyszeme legyen egy ilyen csapatnak és munkának. Ugyanakkor egy ilyen képzés, amilyenen ezen a hétvégén résztvettünk, nagyon fontos szerepet tölthet be olyan tervezői és szervezői készségek elsajátításában, amelyek nagyon fontosak lehetnek egy keresztyén közösség életében. Ezért merem állítani, hogy játszva tanultunk, és sokat megtudtunk önmagunkról, egymásról, arról, hogy ki miben lát fantáziát, és miben tudja Istentől ajándékba kapott tálentumait a legjobban kamatoztatni. Hálával tartozunk minden együtt eltöltött óráért!

 

Erdődi Anita, II.éves orvostanhallgató, mifike munkatárs