Moldovan Radu az IKE új elnöke

Rendkívüli közgyűlésen választották meg az Erdélyi IKE új vezetőségét. A közgyűlésen, amelyet október 4-én tartottak az Erdélyi Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának nagytermében, egyben három új tagcsoport felvételéről is szavaztak, így a következő közgyűlésig Geges, Bedeszentháromság és Csomakőrös is képviselteti magát az IKE közgyűlésén. Gáll Sándor egyházkerületi kancellár, tanügyi tanácsos igei köszöntőjében arról beszélt, hogy fontos, hogy ne csak fizikailag lássunk, hanem úgy kell nézni eseményekre, hogy azok mögött lássuk Isten akaratát. Isten pedig az elhíváskor ránevel erre a látásra. 

Moldovan Radu az IKE új elnöke

A közgyűlés során Tussay Szilárd programkoordinátor az IKE múlt évi tevékenységéről tartott beszámolót, valamint az idén még sorra kerülő rendezvényeket ismertette. Beszámolójában ugyanakkor az IKE struktúrájában bekövetkező változásokról is szólt, amelyeket az Erdélyi Református Egyházkerület igazgatótanácsa is tárgyalt és elfogadott.

Az IKE közgyűlésén 31 tagcsoport és 10 elnökségi tag szavazott az új elnökségről, miután a jelöltek bemutatkoztak. Az elnöki tisztségre a leadott jelölések szerint ketten pályáztak, Moldovan Radu és Batizán Attila lelkipásztorok, utóbbi a bemutatkozása során bejelentette, hogy visszalép Moldovan Radu javára, akit 28 szavazattal választottak meg elnöknek. Az alelnöki tisztségre Gál Adél és Sütő Alpár pályáztak, a közgyűlés Gál Adél teológusnak, az IKE önkéntesének szavazott bizalmat. Titkárnak Kató Katát, pénzügyi felelősnek Kozma Anitát, ügyvezető igazgatónak pedig Tussay Szilárdot választották meg, egyiküknek sem volt ellenjelöltje. 

Moldovan Radu az IKE új elnöke

Az IKE elnökségének mandátuma a 2015. tavaszában megszervezett következő közgyűlésig tart, feladata pedig elsősorban az új alapszabályzat gyakorlatba ültetése, az IKE struktúrájának átszervezése. Fellebezni a közgyűlés határozata ellen a választás után két hétig lehet.

Moldovan Radu az IKE új elnöke

Szöveg és fotó: Kiss Gábor