Az Üzenet október elsejei számából

Október józan tanulságai közül is kitűnik az, hogy anyagi és szellemi kultúra, hit és tudás, európaiság és magyarságtudat, elmenetel és hazatérés együttes vállalása tesznek minket egyedül méltókká eleink októbereihez, hagyatékához – írja lírai októberköszöntőjében Békefy Lajos. A cikk szerzője írásában megemlékezik október 6-ról, az 56-os forradalomról, valamint a hónap végi reformáció emlékünnepéről.

Ki marad a templomban? – teszi fel a kérdést Székely József. Egyházkerületünk volt missziói előadója a keresztelésről és úrvacsoraosztásról, illetve a hozzá kapcsolódó rossz szokásokról értekezik.

Hogyan kerül egy református lapba Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger? Az akcióhősökről, az akciófilmekről és az ember ehhez kapcsolódó vágyáról, a jó győzelméről ír A megoldhatóság mítosza című cikkében Köntös László, a Dunántúli Egyházkerület főjegyzője.

A bákói gyülekezet nemrég ünnepelte fennállásának negyven éves évfordulóját, erre emlékezik Jenei Tamás írása, melynek címe Alpakkából ezüstkegyszer. A szórványokról szól Kiss Gábor írása is, amely az Algyógyon tartott szórványgondozó lelkészeknek szervezett tanácskozásról számol be.

Az Üzenet október elsejei számából

Lőrincz István a lap második oldalán ezúttal Ninivét mutatja be az olvasóknak. A szerző szerint a ninveiek megtérés nem tartott sokáig, s nekünk is fel kell tennünk a kérdést: mennyire vesszük komolyan Isten igéjét? A 2. és 3. oldalon a Mannás kosár rovat mellett három érdekes jegyzetet olvashatunk Veress László, Fábián Tibor és Bányai László tollából.

A Közel-Keleten dúló irdatlan háborúról, a keresztyéneket irtó Iszlám Államról és az Al Kaidáról olvashatunk a 7. oldalon.

A hírekből megtudhatjuk, hogy Molnár Irma zsoboki lelkipásztort a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki, az Erdővidéki Egyházmegye fennállásának 360. évfordulójára emlékezett, valamint azt is, hogy az Európai Keresztyén Nők Ökumenikus Fórumát idén Görögországban tartották.