Asszonyi szolgálat a mindennapokban

A székelyudvarhelyi Kálvin Nap részeként nőszövetségi konferencia zajlott a templomban, amelyen többek között szó volt bibliai asszonyokról, melyek mának szóló üzenetét tolmácsolták a nagyszámú gyülekezeti tagoknak.

A nagy számú nőszövetségi tag jelenlétében tartott előadást Gede Ildikó lelkipásztor tartotta, A Jézust szolgáló asszonyok címmel.

Asszonyi szolgálat a mindennapokban

„Jézus Krisztus sosem tett különbséget nő és férfi között, ő mindenkiben az embert látta, és azt az embert szerette, akit Isten teremtett. Az asszonyi lélek azonban nagyon fogékony Jézus Krisztus szeretet-evangéliumának befogadására. Úgy gondolom, hogy Jézus sokkal gazdagabb szeretet- és munkakapcsolatban volt a nőkkel, mint amennyit erről az evangéliumok közölnek” – mondta el Gede Ildikó. Az előadás további részében azokról az asszonyokról beszélt, akiknek a neve mellett megjelenik az, hogy szolgáltak Jézusnak, vagy a tanítványokat és azokról a hétköznapi dolgokról, amelyeket az evangéliumi időkben is az asszonyok végeztek. A bibliai nőkről és szolgálatukról szóló igéket nőszövetségi tagok olvasták fel, amelyeknek mának szóló üzenetét az előadó tolmácsolta.

Szó volt többek között a betegségekről, a testvériségről, a megbocsátásról és a kegyelemről is. Kényesebb témákat is érintettek, például arról is szó volt, hogy milyen anyósnak lenni. „Egy anyós az egész családot szolgálja, és ahhoz, hogy ez a szolgálat ne legyen teher, bízzuk magunkat Jézus Krisztusra, és a hitünkre, hogy ez erősítsen minket a mindennapokban.” – hangzott el.

„Néha elgondolkodunk azon, hogy nálunk otthon érzi magát Jézus? Vajon olyan a hangulata a családnak, hogy ott jól érzi magát? Úgy gondolom, hogy mindannyiunknak megvan a lehetősége arra, hogy találkozzunk vele, hogy a jelenlétéből fakadó csodát átéljük és otthont tudjunk teremteni a szívünkben és a környezetünkben” – zárta az előadást Gede Ildikó.

Asszonyi szolgálat a mindennapokban

Szász Edit, az egyházmegyei nőszövetség elnöke arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy saját, házi készítésű termékvásárt szerveztek, amelynek bevételéből a székelyudvarhelyi Református Kollégium bentlakásának új ágyakat vásárolnak.

A versekkel és dalokkal tarkított konferencia közös énektanulással ért véget.

Berszán Réka