Bibliai kérdések izzasztották meg a fiatalokat Gyulakután

Suttogás vegyült az iskolaszagba, amint húsz fiatal párokba rendeződve igyekezett megoldani a kolozsvári IKE által összeállított feladatsort, az Országos Bibliaismereti Vetélkedő egyházmegyei szakaszán, Gyulakután.

A résztvevők tíz településről (Balavásár, Backamadaras, Héjjasfalva, Csíkfalva, Sövényfalva, Vámosgálfalva, Szőkefalva, Kibéd, Székelyabod, Nyárádandrásfalva) érkeztek a Küküllői Egyházmegye Missziós Napjaira, amelynek keretében a vetélkedőt is szervezték. 

Bibliai kérdések izzasztották meg a fiatalokat Gyulakután

Minden egyházmegyéből két-két csapat jut tovább az országos fordulóra. A témakörök májustól elérhetőek, az ó- és újszövetségből egyaránt kerültek ki kérdések. A résztvevőknek totóval, egy keresztrejtvénnyel és bibliai igék kiegészítésével kellett megbirkózniuk. A szervezők igyekeztek humort is csempészni a feladatokba, ennek ellenére az objektivitás volt a fő cél a kérdések összeállításakor.

„Nem volt esszéírás, hogy kerüljük el a szubjektivitást, így nagyon világos minden, könnyebb kijavítani, ez pedig szorosabbá teszi a mezőnyt” – mondta el Fazakas Csaba szervező.

Bibliai kérdések izzasztották meg a fiatalokat Gyulakután

Eredmény: 

1. Székelyabod (Bíró Enikő, Madaras Noémi) – 100 pont

2. Héjjasfalva (Németh Emőke, András Anita) – 98 pont

3. Vámosgálfalva (Pataki Tímea, Varga Beáta) – 97

4. Kibéd – 96

    Vámosgálfalva-Szőkefalva – 96

5. Csíkfalva – 90

6. Balavásár – 86

7. Andrásfalva – 76

8. Backamadaras – 60

9. Sövényfalva – 44,5