Elkezdődött a Küküllői Református Egyházmegye Missziós Hete

Elkezdődött a Küküllői Református Egyházmegye Missziós Hete. A rendezvénysorozat keretén belül különböző helyszíneken zajlanak a tevékenységek, amelyeken vallástanárok, vallásórán résztvevő gyerekek, presbiterek, nőszövetségi tagok, kórusok, lelkipásztorok és a fiatalok találkozhatnak egymással. 

Elkezdődött a Küküllői Református Egyházmegye Missziós Hete

A Missziós Hét első napján a vallástanárok és a vallásórás gyerekek találkoztak egymással. A nyárádszentlászlói református templomba és annak udvarára Nyárádmentéről, valamint a Kis- és Nagy-Küküllő mentéről érkeztek résztvevők. 

A 400 gyerek és az őket elkísérő vallástanárok, lelkipásztorok lelkesen hallgatták Koncz László backamadarasi és nyárádszentlászlói lelkipásztor köszöntését, amelyben a hit összetartó erejét hangsúlyozta. 

Elkezdődött a Küküllői Református Egyházmegye Missziós Hete

A Küküllői Református Egyházmegye esperese, Bíró István áhitatában hangsúlyozta, hogy a gyermekek nem a jövő, hanem a jelen egyháza. Nem maradt el az énektanulás sem, amelyet Mészáros Lehel lelkipásztor és Makkai Zsigmond vezettek. 

Elkezdődött a Küküllői Református Egyházmegye Missziós Hete

Ozsváth Ilona vallástanárnő Kálvin János életéről tartott előadása után a gyerekek a templom udvarának minden zugát elfoglalták. Négy képzeletbeli város tagjai lehettek, amelyekhez egy-egy üzenet kapcsolódott. A játék városa a szabályszerű versenyzést emelte ki, a lehetőségek városának üzenete, hogy mindent szabad, de nem minden használ. A tudósok városában megtanulhatták, hogy csak Isten tud mindent, míg a művészetek városában a mértékletes élet témáját fejtették ki.

A gyerekek délutánig játszottak, ismerkedtek és tanulhattak meg többet Istenről.

A Küküllői Református Egyházmegye Missziós Hetének következő mozzanata a Presbiter találkozó, amely Vámosgálfalván lesz.


Szöveg: Kopán Antónia

Fotó: Sütő Alpár