Vásárolj egy virágot a gyógyíthatatlan betegekért!

Vásárolj egy virágot a gyógyíthatatlan betegekért! – élővirág flash mob az 5. Kolozsvári Magyar Napok keretén belül.

 

1728 cserepes virág – 108 m2 nagyságú virágszőnyeg

 

Helyszín: Kolozsvár főterének keleti oldalán az úttest

Időpont: 2014. augusztus 23-án, szombaton 12:00 és 20:00 óra között

 

II. Rákóczi György fejedelem 1660-ban, a vesztes szászfenesi csata után, sebesülten, Várad felé menekülve Körösfőn megpihent, ahol Korpos György helybeli lakos látta el. Az ápolót, jóságáért, egy török szőnyeggel ajándékozta meg a fejedelem.

Így, II. Rákóczi György fejedelem az első erdélyi palliációs gondozottnak, ápolójának adományozott szőnyege pedig a palliatív gondozás jelképének tekinthető.

Az eredeti szőnyeget 2014. augusztus 23-án kiállítjuk a kolozsvári Insomnia kávéház földszintjén (Egyetem utca 2. szám).

Vásárolj egy virágot a gyógyíthatatlan betegekért!

A szőnyeg virágokból rekonstruált képét, mellyel a gyógyíthatatlan betegek ápolásának fontosságát és szükségességét hirdetjük, augusztus 23-án 12:00 és 20:00 óra között készítjük el Kolozsvár főterének keleti oldalán, a Szentegyház utca bejáratánál, az úttesten. A helyszínre szállított virágokat, adomány fejében, elhelyezheti az adományozó vagy a Diakonia önkéntese, annak az úttesten kijelölt helyére. Estére felépül az élő virágszőnyeg, az adományokkal pedig a gyógyíthatatlan betegek ellátását támogatják az adományozók.

A jótékonysági eseményt, illetve a palliatív gondozást, az esemény előtt is támogathatják, virágot vásárolva, banki átutalással. Adataink: Fundaţia Creştină Diakonia, Cont (lei): RO15BTRL01301205F20060XX, Banca TRANSILVANIA – Sucursala Cluj-Napoca, SWIFT: BTRLRO22.