Gyermekhét a romatelepen

Sem tárgyi ajándékot, sem pénzt nem vittek a cigányoknak, de maradandó élményeket szereztek nekik és önmaguknak is. Két hetet tölt Nagygalambfalván és vidékünkön a németországi Tobias Waltzok ifjúsági lelkész és tizenhat önkéntes, akik délelőttönként a Biblia alapján gyermekhetet szerveztek a pusztai romatelepen, délutánonként a nagygalambfalvi IKE-csoporttal tartottak közös tevékenységeket, és a napokban honismereti kiránduláson vesznek részt.

Gyermekhét a romatelepen

A Jugendscheune Melaune Keresztyén Ifjúsági Egyesület önkéntesei hetedik alkalommal tartottak evangelizációs és felzárkóztató foglalkozásokat a romatelepen. Egy „új generációval” érkezett Tobias, négyük kivételével először járnak Nagygalambfalván.

Mit tudtak megjegyezni?

Az első nap ismétléssel telt a pusztai nagy sátorban: tavaly a szentírási Eszter történetét dolgozták fel a cigány gyermekekkel. Kis segítséggel felidézték, miről volt szó, és az énekekre is emlékeztek – tudtuk meg a lelkésztől. A mostani hét témája Péter apostol története volt: elsősorban a csodálatos halfogás és a vízen járás. A közelben folyik a Nagy-Küküllő, megfelelt mint „Genezáreti-tó”. Csónakot, halászhálót és sok vízhatlan „halacskát” készítettek elő az önkéntesek. Nagyon figyeltek a „tanítványok”, és igazi csodaként élték meg: Jézus szavára az újra bedobott háló roskadásig megtelt hallal. Nem csak a cigány gyermekek, az önkéntesek is sokat tanultak.


A cikk folytatása a Székelyhon portálon olvasható.