Önismeret és személyiségfejlesztés

Önismeret és személyiségfejlesztésHetedik alkalommal látták vendégül a református lelkészfeleségeket július 21-24-e között a cserefalvi panzióban. A Cserefalvi Papnéhét szervezője Soósné Szebeni Noémi helybeli református lelkész, a Romániai Keresztyén Nők Ökumenikus Fórumának elnöke, aki a fórum nevében a svájci HEKS alapítványnál pályázik évről évre sikeresen a támogatásra.

Az idei rendezvényen jeles meghívottak irányították az önismerethez, a személyiségfejlesztéshez vezető szellemi úton a 23 résztvevőt. Délelőttönként keddtől péntekkel bezárólag dr. Komlósi Piroska klinikai szakpszichológus, család- és párterapeuta, a Károli Gáspár Református Egyetem BTK Kommunikáció Tanszékének docense tartott előadást, délutánonként Szentpály Juhász Imre mentálhigiénés szakembert, lelkipásztort, szupervizort hallgatták a résztvevők.

– A papnéhét célja segíteni a lelkészfeleségeket egyéni, családi és a gyülekezeti életük kiteljesedésében, és a közösségformálásban rájuk háruló feladat elvégzésében – fogalmazott Soós Noémi. Ahhoz, hogy ez a törekvés sikeressé váljék, az önismeretből kell kiindulni, s ebben adtak tanácsot az előadók.

 

Képünk illusztráció.

A cikk folytatása a Népújság oldalán olvasható.