Pezsgő gyülekezeti élet Gernyeszegen

A gernyeszegi reformátusok számára igencsak eseménydús és mozgalmas július hónap, amely közös kirándulásokat, egyházi rendezvényeket hozott a gyülekezet életébe. Az eddig lezajlott eseményekről Veress Róbert lelkipásztor számolt be portálunknak.

A gernyeszegiek 2005 tavaszán találkoztak az ibrányiakkal, akkor még településszinten. Kórusként, majd gyülekezetként 2010 óta tartják a kapcsolatot az anyaországiakkal

.Pezsgő gyülekezeti élet Gernyeszegen

Veress Róbert gernyeszegi református lelkész érdeklődésünkre elmondta, hogy a kirándulás forgatókönyve a bevált szokás szerint zajlott le. Csütörtökön este érkeztek, pénteken buszos kiránduláson vettek részt, ahová Vass László ibrányi lelkipásztor kísérte el a vendégeket, szakszerű idegenvezetésben részesítve őket. A Boldogkőváralja- Vizsoly-Hollóháza-Sárospatak-Tokaj útvonalon a helyszínek önmagukért beszélnek, élményekkel, ismeretekkel gazdagodva érkeztek estére vissza a közös vacsorára Ibrányba, ahol a fáradtság ellenére kicsitől nagyig mindenki kedvére szórakozhatott.

Szombaton családi nappal folytatódott a közös együttlét, amikor ki-ki vendéglátójával töltötte a napot. Vasárnap délelőtt közös istentiszteleten vettek részt, és adtak hálát az Úrnak a lehetőségért, hogy a két gyülekezet tagjai egymásra találhattak, s megtalálva közös értékeiket építeni tudják a kapcsolatot. Nem maradt el a gernyeszegiek kórusának fellépése sem. „A jövő évi vendégfogadást, amikor már ismét gyülekezeti szinten jönnek, már a buszban elkezdte szervezni csapatunk. Ennél biztosabb jele annak, hogy jól érezte mindenki magát, talán nem is kell” – mondta a lelkipásztor.


A cikk folytatása a Székelyhon portálon olvasható.