Ez egy keresztyén tábor

„Ez egy keresztyén tábor!”

Ez volt a jelszava a 2014 július 14-19 között Csomakőrösön lezajlott egyházmegyei ifjúsági tábornak. Több, mint 20 településről érkezett 100 fiatal a táborba, a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye gyülekezeteiből. Idén a szervezést a leköszönt Németh Zoltán ifjúsági előadó helyett Szász István bitai lelkipásztor vállalta, néhány lelkésztársával és teológiai hallgatókkal együtt.
Ez egy keresztyén tábor

A résztvevők öt napon keresztül kiscsoportokban beszélgethettek a keresztény élet hétköznapi vetületeiről, arról, hogy hogyan lehet keresztényként viselkedni a családban, az iskolában, baráti körben, párkapcsolatban. Ezenkívül előadások hangzottak el a házasságról, keresztény szabadságról, a Facebook- nemzedékről, a keresztény zene előnyeiről. Előadásokat tartottak Beder Imre, Marosi Károly, Bustya János, Raff Róbert lelkipásztorok.

Délután a táborozók részt vehettek hangszeroktatáson, csoportos vetélkedőkön, de volt ostorfonás, karkötőkészítés, néptánc, nemezelés, csajcsevely, tábortűz, és sok-sok éneklés is.  

Az estéket bibliai vetélkedő, keresztyén énekverseny, a résztvevők írásban feltett kérdéseire való válaszadás, filmnézés, a kovásznai belvárosi ifjúsági csoport sikeres koncertje töltötte ki.

A tábor támogatói a Kézdi-Orbai Egyházmegye, a kovásznai Botimi vendéglő, a csomakőrösi Debreczi Levente és Elemér és azok családja, és más magánszemélyek voltak.

A keresztyén tábor szombaton délelőtt Balogh Zoltán esperes igehirdetésével és úrvacsoraosztással zárult, és elkezdődött a keresztyén élet, ahol a résztvevők gyakorlatba ültethetik a hallottakat.  

A szervezők ez úton köszönetet mondanak a támogatóknak, csoportvezetőknek, kisegítőknek.