Krisztus hű katonái, ha találkoznak

Gyermekzsivajtól volt hangos szerda délelőtt a koronkai református gyülekezeti ház udvara. Aprók, kicsik és nagyobbak futkorásznak, örvendenek, hogy másfél órás odafigyelés és tanulás után elgémberedett végtagjaikat megmozgathatják, s kicsit tombolhatnak. Hétfőn csak ötvenen voltak, szerdán már nyolcvanan vettek részt a hagyományosan vakációs bibliahéten.

 Krisztus hű katonái, ha találkoznak

Válaszút – olvashatjuk az idei vakációs bibliahét plakátján, amelyet Koronkán egy nagy fehér lepedőre írtak fel, s két nyíllal jelezték, hogy van jó és rossz irány. A szülők bizonyára azért engedték az egész hetes rendezvényre gyermekeiket, hogy az előbbi irányba haladjanak majd.

Rigmányi Arnold lelkész szabadkozva mondja, hogy a vakációs bibliahéten ő csak kisegítő zenész, s csak az énektanulásban segít Pap István kántornak. Keresztesi Ágota tanítónőhöz irányít, akitől megtudjuk, hogy a vakációs bibliahetek megszervezésének már hagyománya van a településen, volt, amikor az iskolában tartották, az utóbbi években az egyháznál szervezik meg.

 

A cikk folytatása a Székelyhon portálon olvasható.