Sport, játék és tartalmas együttlét a Kálvin-napokon

„Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.” 

(Jel. 3:20)

Sport, játék és tartalmas együttlét a Kálvin-napokon

Ifjúság kontrasztban

Létszámban a fiatalok sem maradtak alul a Kálvin-napok rendezvénysorozat számukra szervezett eseményén, tegnap 28 gyülekezet 160 tinédzsere töltötte tartalmasan a napot Bitán, ahol a csapatjátékokon kívül multimédiás interaktív kiállításon is részt vehettek.

Sport, játék és tartalmas együttlét a Kálvin-napokon

A délelőtti áhítatot és az IKE-karaván zenés műsorát követően a fiatalok több helyszín tevékenységei közül válogathattak: volt, aki ütőt ragadott, és a székely baseballnak nevezett méta nevű játékba kapcsolódott be, volt, aki interaktív feladatsorokban különleges dolgokat gyűjtögetett, de olyan is akadt, aki az IKE-karaván által bemutatott Kontrasztkiállításra látogatott el.

– A multimédiás tárlat olyan témaköröket érint, amelyek elgondolkodtatják a fiatalságot. A preventív üzenetű plakátok, fotók, kisfilmek kiállítása eredetileg a magyarországi – azon belül a kisvárdai – református egyház és a rendőrség közös kampánya nyomán látott napvilágot, három évig állandó tárlatként működött az anyaországban, idén pedig Erdély-szerte bemutatjuk – mondta el Tussay Szilárd, az IKE-program koordinátora. 

Sport, játék és tartalmas együttlét a Kálvin-napokon

A válásról, abortuszról, függőségekről, családon belüli erőszakról és öngyilkosságról szóló, felrázó képsorokat a megváltás szobája követte, az ifjak pedig egy-egy szakértő segítségével dolgozhatták fel gondolataikat.

A közös ebéd, éneklés és együttlét ismét összekovácsolta Felsőháromszék keresztyén fiataljait.

Sport, játék és tartalmas együttlét a Kálvin-napokon

Holnap Papolcon nőszövetségi konferenciával folytatódik a Kálvin-napok. A felsőháromszéki gyülekezetek nőtagjait 10 órára várják, igét hirdet Babos-Barabás Berta Erika lelkipásztor, 12.30-tól pedig Orbán Judit lelkésznő és Gergely-Kovács Kata tanítónő a hagyományos és modern keresztyén életmódról címmel tart előadást. A közös együttlétet csoportképpel örökítik meg.