Kálvin-napok: 170 gyerek Szörcsén

Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm. Füves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem.

(Zsolt. 23 1–4)

 Kálvin-napok: 170 gyerek Szörcsén

Kálvin-napok: 170 gyerek Szörcsén

Csodákról játékosan


Több mint 170 gyerek gyűlt össze Felsőháromszék 23 településéről Szörcsén hétfőn, a Kálvin-napok rendezvénysorozat első találkozóján. A foglalkozások nyolc helyszínen zajlottak, a kicsik kreatív foglalkozásokon szereztek ismereteket Jézus csodatevéseiről.

Kálvin-napok: 170 gyerek Szörcsén

Balogh Zoltán, a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye esperesének köszöntése után Gáspár Erika helybéli lelkész áhitata után eligazították a vendégeket, a különböző gyülekezetekből érkező gyerekek külön-külön csoportba kerültek, hogy ezzel is elősegítsék a barátkozást a települések között.

Az egyházmegye lelkészei és önkéntesei segítségével zajlottak a foglalkozások a falu több pontján, amelyeken Jézus Krisztus csodatételeit dolgozták fel. Az óvoda épületében a vak meggyógyításáról beszéltek, miközben éneket tanultak és játszottak a kicsik.

Kálvin-napok: 170 gyerek Szörcsén

Az iskolában négy foglalkozás is zajlott: a vízen járás csodatétellel kapcsolatban a gyerekek „igazi” hajóban ültek, a padokkal körbefogott járműben utazva tapasztalhatták meg a bibliai eseményt, vízen járásuknak pedig csak a fantázia szabhatott határt.

A kánai menyegző és az ötezrek megvendégelése is szóba került, a parókia udvarán pedig Barabás Béla helybéli tanító segítségével fára festett művek készültek. Az imateremben a kislány feltámasztásáról volt szó, amely során őszintén beszélgettek az elmúlásról, a halálról és a feltámadásról egyaránt. Orbán Imola, a Bóbita Egyesület vezetője bizalom- és csapatépítő játékokkal szórakoztatta a kicsiket.

Kálvin-napok: 170 gyerek Szörcsén

A foglalkozásokat ebéd követte, amelyet a helyi nőszövetség és a fiatalokból álló önkéntesek készítették el a gyerekek számára. Az esemény a hallottakból összeállított Ki mit tud? vetélkedővel ért véget.