VI. Kálvin-napok Felsőháromszéken

VI. Kálvin-napok Felsőháromszéken

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye és a Háromszéki Mára Szociális és Közművelődési Egyesület a Kálvin-napokat. A június 30-tól július 5-ig tartó rendezvénysorozat minden korosztálynak szól, a hétköznapi tematikus napokat pedig gyülekezeti nap zárja, melynek ezúttal Orbaitelek ad otthont.

Az eseményekre a szervezők minden érdeklődőt várnak a különböző helyszínekre, felekezeti hovatartozástól függetlenül.

Július 30., hétfő, Szörcse – Gyermeknap

Hétfőn Szörcsére a legkisebbeket várják, a 10 órás Istentiszteletet követően közös énektanulás és beszélgetés lesz Jézus csodáiról. Az ebédet követően rövid vetélkedő lesz a hallottak alapján, majd a kicsik egy közös vásznon hagyják kézlenyomatukat.

Július 1., kedd, Bita – Ifjúsági nap

Bitán az ifjakat az IKE karaván zenecsapata várja, a szervezők erre a napra interaktív kiállítást és a zenében tornyosuló közös együttlétet ígérnek.

VI. Kálvin-napok Felsőháromszéken

Július 2. szerda, Papolc – Nőszövetségi konferencia

A felsőháromszéki gyülekezetek nőtagjait 10 órától várják Papolcon, igét hirdet Babos-Barabás Berta Erika lelkipásztor, 12.30-tól pedig Orbán Judit lelkésznő és Gergely-Kovács Kata tanítónő a hagyományos és keresztyén életmódról tart előadást. A közös együttlétet csoportképpel örökítik meg.

Július 3. csütörtök, Kézdivásárhely – Presbiteri konferencia

A kézdivásárhelyi presbiteri konferencia istentisztelettel kezdődik, melyen igét hirdet ft. Szegedi László brassói esperes, az Erdélyi Református Egyházkerület generális direktora. A prédikációt követően Lőrincz István marosvásárhelyi lelkipásztor tart előadást A predestináció tana Kálvinnál címmel és bemutatja Istennel kezdeni című kötetét. 

VI. Kálvin-napok Felsőháromszéken

Július 4. péntek, Sepsibesenyő – Konfirmándusok napja.

A hitvallástétel előtt álló ifjakat pénteken egész napos programmal várják Sepsibesenyőn, a nap témája: Ki vagyok én? A különböző játékokkal, csoportvetélkedőkkel fűszerezett foglalkozásokon lesz igeolvasás, melynek üzenetét az ifjak közösen fogalmazzák meg.

Július 5. szombat, Orbaitelek – Gyülekezeti nap.

Az esemény zárásaként szombaton Orbaitelekre várják az érdeklődőket. Az egész napos program 9 órakor kezdődik a barátosi Ferencz Ernő Fúvószenekar toborzójával, majd a zászlófelvonást követően 10 órától istentisztelet zajlik, prédikál ft. Kántor Csaba, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökhelyettese, ágendázik Incze Hunor helybéli lelkész. Az úrvacsoraosztást követően a templomban kórustalálkozó zajlik, 12.30-tól pedig szakácsművészeti vetélkedő veszi kezdetét az előre bejelentkezett gyülekezeti csapatok között. Ezzel párhuzamosan minifoci-bajnokság, táncház, kézműves foglalkozás zajlik, a 14 órai ebéd után pedig keresztyén ifjúsági koncert lesz hallható. Az ünnepség 17 órakor zárul a zászlólevonással.

VI. Kálvin-napok Felsőháromszéken