Keresztyén ifjúsági sporttalálkozó Mezőbándon

“Ha pedig versenyez is valaki, nem nyer koszorút, ha nem szabályszerűen versenyez.” 2Timóteus 2, 5

“Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat. ” Lionel Messi

Idén, június 14- én második alkalommal rendeztük meg Mezőbándon  a Maros- Mezőségi Egyházmegye ifjúsági sporttalálkozóját.  Lukácsy Szilamér házigazda lelkész áhítatában, Isten Józsuénak szánt parancsát hozta a fiatalok elé, hogy ne csak a keresztyén életben legyenek bátrak és erősek, hanem a játékszabályok betartásával a játéktéren is.  A tizenhárom egyházközségből összegyűlt fiatalokat a lelkészeik, kántoraik és presbitereik kísérték el. Az idei alkalom színesedett a lányok részvételével is, akik röplabdáztak, kézilabdáztak és kosaraztak. A fiúknál a focié volt a főszerep. Mindenik csapatban megvolt az akarat a nyerésre, de végül a győzelmet Mezőbánd csapata szerezte meg, a második helyen Mezőmadaras, harmadikon pedig Udvarfalva végzett. A lányoknál mindhárom csapat (Mezőbergenye, Mezőbánd, Csittszentivány) egy- egy említett sportágban jeleskedett . Avattunk gólkirályt is, Kiss Szilárd személyében a Szabadi útról, a legjobb játékosnak Balázs Szabolcs Mezőmadarasról, a legtechnikásabb játékosnak a 14 éves marosszentkirályi Iszlai Richárd, a legjobb kapusnak a mezőbergenyei Kiss Lóránd bizonyult.

A sportoláson és versenyzésen túl a találkozásé volt a főszerep, a játék öröme és csapatban való gondolkodás határozta meg az egész eseményt. Láthattuk, hogy fiataljainkban van akaraterő, motiváció, tudnak csapatban gondolkodni, játszani.  Nem titkolt vágyunk úgy irányítani őket, hogy érezzék át, ők nemcsak a gyülekezetek csapatának, hanem Krisztus nagy csapatának is a tagjai.

Hálásak vagyunk a támogatóiknak, akik a rendezvény létrejöttében nagy szerepet vállaltak, hogy a 160 résztvevőt megvendégelhessük.

Köszönet a Communitas Alapítványnak, a Therezia tejfeldolgozónak az anyagi támogatásért, a TimKo üzletláncnak a kenyérért, Lészai Karinnak a fűszerekért.

Hálásak vagyunk a Mezőbánd- i Egyházközségnek  és Nőszövetsége 5 tagjának a finom ebéd elkészítéséért, az ifiseknek a felszolgálásért.

Bartha Domokos alpolgármesternek  és a Polgármesteri Hivatalnak, hogy rendelkezésünkre bocsájtották a sporttermet és a sportpályát.

Köszönjük a Maros- Mezőségi Református Egyházmegyének is a támogatását.

A találkozót keretbe foglalta Isten igéje, áhítattal kezdtünk  és Jakab István esperes igemagyarázattal fejezte be az együttlétet. Az Impro együttes utolsó énekszámával úgy váltunk el, hogy egymás kezét megfogva adtunk hálát Istennek a találkozásért, játékért és a rendezvény sikeréért.


Károly Károly lelkipásztor, szervező

Fotó: Szántó Mihály