Országos Bibliaismereti Vetélkedő a Dési Egyházmegyében

Június 7-én került sor a Dési Egyházmegyében az Országos Bibliaismereti Vetélkedő első fordulójára. Szentmátéba sereglettek a vetélkedő csapatok. 

Országos Bibliaismereti Vetélkedő a Dési Egyházmegyében

A vetélkedőt áhítat nyitotta meg. Juhos János, a házigazda lelkipásztor a Róm 4,12 alapján buzdította a fiatalokat, hogy érdemes követni Ábrahám példáját, aki bízott Isten ígéreteiben. Az éneklés sem maradt, a zenészekkel együtt dicsőítettük Istent.

A vetélkedőre az iskolában került sor. Hét csapat mérte össze tudását, a fiatalok öt egyházközséget képviseltek: Bethlent, Melegföldvárat, Apanagyfalut, Szentmátét és Mezőveresegyházát. 

Országos Bibliaismereti Vetélkedő a Dési Egyházmegyében

A dolgozatok kiértékelése alatt a fiatalok megtekintették a múltról mesélni tudó templomot illetve közösségi játékokat játszottak a jelen levő lelkipásztorok vezetésével. Végül elérkezett a várva várt pillanat, kihirdettük az eredményeket, jutalmaztuk az első három csapatot. Az egyházkerületi szakaszra, a döntőre az első két helyezett jutott tovább: Melegföldvár és Szentmáté. A vetélkedő országos szakaszára november 15-én kerül sor Kolozsváron. Az alkalmat szeretetvendégség zárta. 

A Görgényi egyházmegyében már lezajlott az egyházmegyei vetélkedő, a többi egyházmegyében ez után kerül sor. Várjuk a híradásokat.

  Márton Előd,

 IKE utazó titkár