Ima a mindennapi kenyerünkért

Felolvasnak, igét hallgatnak és értelmeznek, énekelnek, Istenről és az egyházról beszélgetnek, megosztják egymás lelki gondjait. Próbálnak türelmesebbek, megértőbbek, jobbak lenni. Mindezt heti egy, estébe nyúló bibliaóra keretében nem templomban, nem hittanteremben, hanem munkaadójuk Szent György (Forradalom) utcai keresztény cukrászdájának különtermében. Marosvásárhely legnagyobb pékségének és kenyérüzletláncának, a Timkónak a vezetői úgy érezték, hogy Istenhez közelítve, munkatársaik többet tudnak tenni egymásért, a vevőkért, a mindennapi betevő falatért.

Ima a mindennapi kenyerünkért

A csoport tagjai, akik közül ezúttal tizenketten vannak jelen, örömmel köszöntik egymást. Egyesek csak kedden látják egymást, mások egymás mellett dolgoznak. A viszontlátás öröme mindkét esetben jelentős.

„Nem is csoda, hisz itt nagyon jól érezzük magunkat, valósággal feltöltődünk” – mondják szinte kórusban. Mire az asztalra kerül a bibliai idézetekkel díszített csészékben felszolgált kávé vagy tea, a bibliaóra vezetője, Schuller Zoltán előkapja gitárját, és mindannyian rázendítenek az Atyám, két kezedben című dalra. Aztán, akár egy kívánságműsorban, mindenki sorra javasolja kedvenc egyházi énekét.

„Megpróbáltam, hogy nagydolgot teszek. / Minden emberhez nagyon jó leszek. / És ha megbántanak, nem lesz szívemben harag, / Ez sem oldotta meg a terhemet” – éneklik a jelenlévők. Az átszellemült, mosolygós arcokat figyelve a szemem megakad az egybegyűltek mögötti könyvespolcon. A meghitt hangulatú terem egyik teljes falát könyvespolc ékesíti. Rajta Pio atyáról, bibliai történetekről, Isten útjáról, a kamaszokról, karácsonyról szóló kötetek – felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt. Alattuk kis felirat hirdeti, hogy helyben olvashatók, vagy akár meg is vásárolhatók.


A cikk folytatása a Krónika napilap oldalán olvasható.