Az Üzenet júniusi második számából

Május 22. számomra a magyar református, s általa a nemzeti önbecsülés és érdekérvényesítés napja is, amelyek a történelmi Magyarország szétszabdalása és a rendszerváltozás közti évtizedek alatt jobbára ismeretlen, meg nem élt fogalmak voltak – írja címoldalas írásában Fábián Tibor. A szerző az idei világtalálkozó, az együvé tartozásról vall az Egymásra találásunk című cikkében.

Az Üzenet júniusi második számából

A hagyományostól kissé eltérő, riportos beszámolóval jelentkezik Hover Zsolt, aki a kalotaszegi csoport Debrecenben szerzett élményeit osztja meg az olvasóval.

A két oldalas összeállításon kívül újabb két oldalon olvashatnak a hónap közepén kezdődő foci világbajnokságról – kissé más szemszögből. Veress László lelkipásztor A foci, a fociszabályok és a tízparancsolat című írásában mutat rá arra, hogy a címben idézett fogalmak között milyen kapcsolatok léteznek.

A hírekből megtudhatjuk többek között, hogy az egyházkerület nőszövetsége idén júliusban kastélynapokat szervez Bonyhán. A cél: a helyi kastély felújítása, amely a nőszövetség birtokában van.