Karavánozott a XIV. IKE Találkozó – három nap, négy egyházmegye, tizenkét település és közel ezer kilométer

Szokatlan dolog, és nagyon újszerű, amikor az IKE rendezvénye karavánozik, és a posta vagy az online felületek helyett a szervezők személyesen továbbítják a plakátokat.

Karavánozott a XIV. IKE Találkozó - három nap, négy egyházmegye, tizenkét település és közel ezer kilométer

A találkozó reklámozása májusban indult, viszont úgy döntöttünk, hogy megkeressük személyesen is a székelyföldi régió, négy egyházmegyéjének esperesét és ifjúsági előadóját, hiszen a sok új média eszköz a személyes kapcsolatok elé sokszor falat emel. Elmaradnak a személyes találkozások, a kézfogás, a véleménynyilvánítás, beszélgetés. Legtöbbször csak elküldjük a plakátokat, majd telefonon értesítjük a lelkészeket, hogy hirdessék a rendezvényeinket. Most másképp tettünk.

Karavánozott a XIV. IKE Találkozó - három nap, négy egyházmegye, tizenkét település és közel ezer kilométer

Számokban, három nap, négy egyházmegye (Brassói, Erdővidéki, Sepsi, Kézdi- Orbai), tizenkét település (Középajta, Nagybacon, Illyefalva, Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Csomakőrös, Bita, Komolló, Alsólemhény, Kézdivásárhely, Kökös és Kőhalom) és közel ezer kilométert jelent. De, ezek mellett, nagyon sok jó és kevésbé jó dologgal is találkoztunk. A sok jó között, a kedves fogadtatás, a közös problémák orvosolására való megoldások keresése és a segítség nyújtás voltak főként a témák. Kiemelten beszélgettünk az IKE strukturális átszervezéséről, amelyet az esperesek és ifjúsági előadók pozitívan fogadtak, illetve támogatásukat fejezték ki iránta. Voltak kevésbé kellemes tapasztalatok is, amelyek abból adódnak, hogy sok információ nem jut el a lelkészekhez, illetve ők nem továbbítják azokat a fiatalokhoz. A jövőre nézve, ezen szeretnénk javítani, hogy eljussunk a fiatalokhoz, és a lelkészek kézbe kapják a felhívásokat, majd továbbítsák, és főleg bátorítsák a fiatalokat, hogy részt vegyenek a programokon.

Karavánozott a XIV. IKE Találkozó - három nap, négy egyházmegye, tizenkét település és közel ezer kilométer

A találkozások fő témáját a XIV. IKE Találkozó képezte, amelyet július 31. és augusztus 3. között a székelyföldi, Csomakőrösön szervezünk meg. A találkozó témája, Engedj Közelebb.  A témát a tábor négy napjára bontjuk le, a következőképpen: közelebb a barátaimhoz, a páromhoz, a családomhoz és közelebb Istenhez. Ami a programot illeti, hamarosan megjelenik napra bontva, a részletes verzió. Addig is ajánljuk a kedvezményes regisztrációt: www.ike.ro/regisztracio/iketalalkozo/

Itt követhető a facebookon: www.facebook.com/events/1610115819214451/

Mindenkit nagy szeretettel várunk!