Nőszövetségi elnökségi gyűlés Ikafalván

A borús, esős idő nem rontotta el az ikafalvi hangulatot, ahol a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetségi Elnökségi Ülése zajlott. A megbeszélésen 13 gyülekezet elnöksége vett részt. Bardócz Tímea elnöknő fogadta és köszöntötte a résztvevőket, ismertetve a programot. A barátságos, gyertyafényes fogadtatás és az Orbán Judit vajnafalni lelkésznő által, az I. Mózes 18,1-15 versek alapján tartott áhítat elcsendesítette a lelkeket. Elgondolkoztunk azon, követve a lelkésznő szavait, hogy milyen fontos a vendégszeretet az emberi kapcsolatokban, a közösségben, gyülekezeten belül. A Ruszka Margó által vezetett  követő összehangoló csoportjáték vidám percei utáni szünetben finom sütemények, szendvics és kávé meg tea várta a nőtestvéreket.

Nőszövetségi elnökségi gyűlés Ikafalván

Szünet után Beke Boróka lelkésznő  ismertette az Erdélyi Református Egyházkerület Nőszövetségének terveit, melyek között kiemelkedő fontossággal bír a bonyhai kastély javítása. A kastély az Erdélyi Református Egyházkerület Nőszövetségének tulajdonába került. Július 5-én kastélynapok szervezésére kerül sor, ahova szeretettel várják a gyülekezetek nőszövetségeit. A kastély javítását az Árva Bethlen Kata Alapítvány által eladott téglajegyek vásárlásával lehet támogatni. A kastélynapokon az egyházmegyék nőszövetségeinek képviselői Árva Bethlen Kata életének egy egy mozzanatát kell, hogy bemutassák. A Kézdi-Orbai Nőszövetség a könyvkiadói munkáját fogja ismertetni. 

Nőszövetségi elnökségi gyűlés Ikafalván

Az elnökségi ülésen az egyházmegyei Kálvin heti Nőszövetségi konferencia szervezéséről is beszéltek a résztvevők. 

Az együttlétet a Zöld Nap Egyesület által tartott műhelymunka zárta, ahol a műanyag palackok, hulladékok újrahasznosítása volt a téma, fűszerezve egy kis kreatív kézműves foglalkozással. 

Nőszövetségi elnökségi gyűlés Ikafalván

Gáspár Erika lp.