Választási felhívás

Keresztyén Testvéreim!


Mindnyájunkban megfogalmazódott már, hogy az uniós csatlakozás távolról sem hozta meg a remélt változásokat az életünkben. Sok mindenben csalódtunk, és ez kiábrándulttá tesz minket.

Egyáltalán nem lenne meglepő tehát, ha közömbösen érintene az európai uniós választás – és otthon maradnánk.

Kedves Testvéreim! Erdély Hívő Népe!

Én azt mondom ismét: MÉGIS! 

Mindennek ellenére, MÉGIS menjünk el szavazni! Nemcsak azért, mert a választójoggal járó morális kötelezettség a közügyekben való részvétel, vagy azért, mert a cselekvés lehetőségével együtt jár a cselekvés kötelessége is. 

Ha hiszünk abban, hogy 0,1% esélye van a változásnak, akkor ezt épp mi adhatjuk hozzá.  Gyorsan változó világunkban, ha valahol nem vagyunk jelen, hamar leírnak minket, és elfelejtenek. 

Bízzunk benne, hogy jelöltjeink tudják: a mi utunk a népek Európája és nem a tagállamok Európája, valamint azt is, hogy a keresztyén értékrend feladása az általunk ismert és szeretett Európa feladását jelenti. 

Menjünk el választani azért, mert hisszük: nekünk, erdélyi magyaroknak Isten adta jogunk van hitünk zavartalan megéléséhez, saját gazdasági érdekeink védelméhez, nemzeti kultúránk és iskoláink fenntartásához, anyanyelvünk szabad használatához, közösségi ügyeink önálló intézéséhez. 

Rajtunk múlik, hogy a május 25-i EP-választások a romániai magyar kisebbség jövőjéről is szólnak-e. Éljünk tehát a választási lehetőséggel!

 

Kolozsvár, 2014. május 21.

Kató Béla püspök