Az Üzenet húsvéti számából

Az Üzenet húsvéti számábólA húsvétnak meg kellett történnie – írja húsvéti pásztorlevelében Kató Béla. A püspök a gyülekezetekhez intézett írásában kifejti, hogy minden értünk történt: nekünk kell a megváltó halál, és nekünk kell a feltámadás is.

A gyógyító felsőruha címet viseli Ötvös József húsvéti novellája, amely hűen türközi a korabeli állapotokat, de a Jézusban hinni akaró emberek lelkivilágát is.

A húsvéti asszonyok jól értesültek, első kézből származó, hiteles információt továbbítanak. Nem tartják meg maguknak a hírt, hanem lelkiismeretesen továbbítják. Erre a szolgálatra hív minket is feltámadott Úr – írja ünnepi jegyzetében Fábián Tibor.

A szent, csendes nagyhét titkáról és hasznáról ír összeállításában Békefy Lajos. A szerző felteszi a kérdést: tudunk-e még keresztyén módon ünnepelni? Meddig tart a visszapogányosodás?

A lapban Millisits Máté az erdélyi református történetírás megalapítójáról, Bod Péterről ír. Tamás Ernő szucsági lelkipásztor pedig a gyermektrauma okairól és következményeiről.

Lőrinc István a Barangolások bibliai tájakon című sorozatában ezúttal Emmaust mutatja be, s egyúttal rámutat arra, hogy az emmausi tanítványok példája bizonyítja, hogy a gazdag emberek is keresik Jézust. Nekik is szükségük van a megváltásra, Isten igéjére.