Munkatársakat képzett az Erdélyi IKE

Az Erdélyi IKE idén is megszervezi a munkatársképző tanfolyamot, az MKT-t. A három hétvégéből álló tanfolyam első szemináriumát március 20-23. között szerveztük meg, Marosvásárhelyen, a Szabadi úti Juhász András gyülekezeti házban. Erdély minden tájáról (Alsóboldogfalva, Alsórákos, Bánffyhunyad, Kalotaszentkirály- Zentelke, Kézdivásárhely, Nagygalambfalva, Nagyvárad, Segesvár, Szászrégen, Székelyudvarhely, Szilágyperecsen) érkeztek mosolygós, vidám fiatalok azért, hogy együtt dicsőítsék az Urat, és hogy “emberhalászokká” váljanak.

Csütörtök délután húsz lelkes fiatallal telt meg a ház, akik már a “hivatalos” program megkezdése előtt vidám éneklésbe kezdtek. Már ekkor éreztük, hogy jó hétvége elé nézünk. A program ismerkedéssel kezdődött, de a sok nevetés sem maradt el. 

Munkatársakat képzett az Erdélyi IKE

Péntek délelőtt, Pap Béni Zsombor lelkipásztor tartott előadást a Biblia isteni ihletettségéről, ezt egy közös beszélgetés követett, amelyen a résztvevők feltehették kérdéseiket. Újabb játékok segítségével a fiatalok megtanultak odafigyelni egymásra és csapatban gondolkozni, dolgozni. Délután pedig Kötő Ferencz Barna gyakornok lelkipásztor beszélt az ifjak helyéről és szerepéről az IKE csoportban és a gyülekezetben. Az előadó talán egyik legfontosabb üzenete a fiatalok számára az volt, hogy mindannyian értékesek és fontosak vagyunk.

Másnap a résztvevők elsőként Moisii Róbert segítségével az önismeret és Istenismeret témáját boncolgatták a bibliadráma segítségével. Későbbi beszélgetések alkalmával kiderült, hogy mélyen meghatotta őket ez az alkalom és mindannyian azt mondták, hogy a nap meghatározó pontja volt. A későbbiekben Lukács-Lőrincz Csilla kutyfalvi lelkésznő az önkéntességről és elhívásról beszélgetett a fiatalokkal.

Munkatársakat képzett az Erdélyi IKE

A reggelek áhítattal kezdődtek, így a fiatalok ráhangolódhattak az Isten Igéjére és érezhették az Isten jelenlétét. Minden nap kiscsoportos beszélgetéssel zárult. A kiscsoporton belül a fiatalok megosztották egymással az élményeiket, a meghatározó pillanatokat illetve közelebb kerülhettek egymáshoz. 

A vasárnap délelőtt a Szabadi úti templomban kezdődött, ahol a gyülekezet vendéglátását énekkel hálálták meg a fiatalok. Ezt követően a résztvevők játékosan fogalmazták meg a hétvége élményeit. Sokan elmondták, hogy nagyon örülnek annak, érdekes és értékes embereket ismerhettek meg. Senki nem panaszkodott a fáradtság miatt, mindannyian azt állították, hogy tele energiával és feltöltődve térnek haza. 

Munkatársakat képzett az Erdélyi IKE

Örömmel mondhatjuk, hogy egy újabb sikeres hétvégét tudhatunk magunk mögött, egy újabb MKT-s csapat indult útra, hisszük hogy jó útra. Igazán tartalmas hétvége volt, ahol játékban, jókedvben, mosolyban és szeretetben nem volt hiány. A következő alkalom április 24- 27. között lesz Segesváron.

Kerekes Melánia
MKT szervező