Egyházmegyei katekétikai előadók tanácskozása

Az Erdélyi Református Egyházkerület katekétikai előadói március 18-án Kolozsváron tartották tanácskozó ülésüket. A Ft. Kató Béla és dr. Bekő István által kiküldött meghívásra 14 egyházmegye katekétikai előadója jött el. A Pedagógiai Intézet részéről jelen volt Jenei Tamás igazgató, és Zongor Éva titkárnő.

Egyházmegyei katekétikai előadók tanácskozása

A program részét képezte dr. Péter Éva előadása az egyházi énekeink fontosságáról, valamint a katekétikai előadók beszámolója az általuk képviselt egyházmegyében történő vallásoktatásról. A tanácskozás során kiderült, hogy a legtöbb katekétikai előadó első alkalommal tölti be a tisztséget. Számos kérdés és észrevétel fogalmazódott meg a gyülekezeti és iskolai katekézissel kapcsolatosan. Gáll Sándor tanügyi tanácsos olyan információkkal szolgált, amelyek az előadókat a munkájukban segítik.

A tanácskozók megállapították, szükséges megfogalmazni egy vallásórás tantervet a gyülekezeti vallásórák számára. Ugyanakkor ismételten hangsúlyozni kell, hogy az iskolai vallásórák lehetősége nem eredményezheti a gyülekezeti vallásórák elhagyását.

Egyházmegyei katekétikai előadók tanácskozása

Dr. Bekő István