Az Üzenet március 15-i számából

Az 1848-49-es szabadságharcra az Üzenet ezúttal Móra Ferenc A furulya című novellájával, valamint Molnár József Bálint Ifjú hévvel 1848 márciusában című versével emlékezik.

Állomások a passió heteiben – ezt a címet viseli egyházkerületünk egykori misszió előadójának írása. Székely József a negyven napos böjti időszakról, a passió vasárnapjainak neveiről, azok eredetéről és fontosságáról értekezik.

Az Üzenet március 15-i számábólA homoszexualitásról és az Európai Unióban nemrég elfogadott Lunacek-jelentésről ír Köntös László, a Dunántúli Egyházkerület főjegyzője. 

A témához kapcsolódik Somogyi Botond jegyzete. „Ha az egyházak nem lépnek fel erőteljesen a liberális terrorizmus ellen, ha a vasfüggöny helyett nem húzunk fel erkölcsi függönyt, akkor mi is hamarosan a civilizáció legsötétebb mélységeibe kerülünk” – írja a Deviancia diktatúrája című írásában a szerző.

Lelki honfoglalás kell a Kárpát-medencében – állítja Békefy Lajos. A szerző szerint a hit képes válaszfalakat ledönteni, magyart magyar mellé állítani. Mert ha nem becsüljük meg egymást, nem szeretjük felebarátunkat, és megszámláltatunk, híjával találtatunk.

Kezdjük újra Jézussal! – olvasható Horváth Loránd jegyzetében.

A Barangolások bibliai tájakon című rovatában Lőrincz István a Jordántól nyugatra fekvő Gilgálba kalauzolja el az olvasót. A városban köveket állítottak, hogy azok emlékeztessék a népet Isten mindenhatóságára. Mi se feledkezzünk el soha arról, hogy az Úr velünk van!