Hitbéli edzés fiataloknak

Marosvásárhelyen hitmélyítő keresztyén ifjúsági konferenciát szerveztek, amelynek fő témája a keresztség volt. A Maros megye több településéről érkezett fiatalok előadásokat hallgattak, énekeltek, és érdekes tevékenységeken vettek rész.

Hitbéli edzés fiataloknak

A marosvásárhelyi Alsóvárosi Református templom adott otthont a találkozónak, a szervezést pedig Imreh Jenő beosztott lelkipásztor vezetésével az alsóvárosi ifjúság bonyolította le. A Maros-Mezőségi Egyházmegyében 2014 a tanítás éve, ezért választották a keresztségről szóló tanítást a konferencia témájaként.

A köszöntő szavak és a Kérüsszó együttes által vezetett éneklés bemelegítőként szolgált. Ezt követte a Zöld Imre lelkipásztor által tartott áhítat, amelyben Jézus kereséséről beszélt. A Máté evangéliumából olvasott történetben a vakok keresik Dávid fiát, azonban a sokaság megakadályozza őket ebben. A lelkész a fiatalok életében levő akadályozó „sokaságra” hívta fel a figyelmet.

A Lélek szabadságát nem lehet korlátozni

A „bemelegítő” után  Pásztori Kupán István teológiai professzor tartott lelki-szellemi tornaórát a keresztségről. A szakember elmondta, a gyermek- és a felnőtt keresztségre egyaránt szükség van. A felnőtt keresztségre abban az esetben, ha valakit még nem kereszteltek meg, ha azonban keresztyén házaspároknak gyermeke születik, részesíteni kell ebben az ígéretben. Itt nem állhat meg a folyamat, a gyereket taníttatni kell, hogy majd a konfirmációban megerősíthesse a keresztség által kapott elhívását, s így a gyülekezet teljes jogú tagjává válhasson.

 

A cikk folytatása a Székelyhon portálon olvasható.