Imaházat avattak Székelydobóban

A Bikafalvi Református Egyházközség székelydobói imaházát avatták fel vasárnap, március 2-án. A létesítmény felújításához Hargita Megye Tanácsa 2013-as egyház-támogatási programja révén járult hozzá – tájékoztat közleményében a megyei örnkormányzat sajtóirodája.

A hálaadó istentiszteleten igét hirdetett Kántor Csaba, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye esperese, püspökhelyettes, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy Isten ma is megszólít minket, beszél hozzánk, útmutatást és tanítást ad az Ő házához való viszonyulásunkhoz. Ott, ahol megtisztítják templomaikat, életüket, lelküket és Istent befogadják szívükbe, ma is megtörténik a csoda, erre jó példa Székelydobó – mondta.

Imaházat avattak Székelydobóban

Albert Sándor bikafalvi lelkész beszámolt az imaház feljavítási munkálatairól, és köszönetet mondott a támogatóknak. 2012-ben fogalmazódott meg a gyülekezet asszonyai részéről az igény, hogy az egykori parókia épületét felújítsák. Ennek megvalósítását támogatta a megyei önkormányzat 20 ezer lejjel, az Erdélyi Református Egyházkerület 5 ezer lejjel, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye pedig 3500 lejjel. 

A cikk folytatása a Székelyhon portálon olvasható.