Az Üzenet márciusi első számából

A mi életünkben is ott vannak az Istentől felénk nyújtott figyelmeztetések. A mentő eszközök, a mentő igék. Tudunk-e élni az Úr mentő szándékával? Ki tudunk-e tartani Istentől rendelt küldetésünk mellett? – teszi fel a kérdést Fábián Tibor címoldalas böjti cikkében.

Európa jövője a lelki megújuláson múlik – vallja Németh Zsolt, a magyar országgyűlés külügyi államtitkára a vele készült interjúban. A beszélgetés során Németh Zsolt az európai keresztyénségről, a magyar külpolitikáról, illetve az áprilisi választásokról is megosztja gondolatait.

Az Üzenet márciusi első számából

A bevásárlóközpont előtt vasárnap kígyózó kocsisor megütötte a lelkemet: a vasárnap vásárnappá alakult át – állítja Székely József. Egyházkerületünk egykori missziói előadója a az Úr napjának fontosságáról ír. 

A kolozsvári református kollégium magára maradt: sem a civil szervezetek, sem az RMDSZ nem támogatja a magyar szakoktatást a kincses városban. Az egyház azonban másképp gondolkodik – állítja a Makkay József által készített interjúban az iskola igazgatója, Székely Árpád.

Gyermek nélkül nincs egyházi jövőkép sem – jelentette ki az Egyház és politika című konferencián egyházkerületünk püspöke, Kató Béla. A Németh Géza születésének 80. évfordulója alkalmából tartott konferenciáról Somogyi Botond számol be.

Lengyelek a Kis-Küküllő partján címet viseli Ötvös Józsefnek a Maros megyei Ádámosról szóló riportja.

Békefy Lajos a Világvallások – a hit reneszánsza? című írásában arról értekezik, hogy a nagy világvallások nem veszítenek teret földünkön, hanem éppen ellenkezőleg, terjedőben vannak.

Sajtótájékoztatón számolt Kató Béla püspök arról, hogy milyen tervei vannak idén egyházkerületünknek. A hírek mellett a 8. oldalon többek között ezekről is tudomást szerezhetnek az olvasók.

A bibliai tájakon való barangolások során Lőrincz István ezúttal Gibeonba kalauzol minket. A város Salamon életében jelképpé vált: ott volt vele az Úr. Ez a hely számunkra lehet az igehirdetés, úrvacsorázás, igeolvasás, amely azt üzeni nekünk, hogy szüntelenül vele kell járnunk – írja a szerző. 

 

Fotó: Székelyhon, Biró István