Egyházkerületi kiadványok is vannak az IDEA Könyvtérben

Szó szerint meglepte a szervezőket a tömeg, amely az IDEA Könyvtér könyvesbolt megnyitójára érkezett a Sapientia EMTE új kolozsvári épületébe február 19-én. Meglepte, de a szervezők gyorsan feltalálták magukat: amikor úgy látták, hogy az egyetem előterében nem férnek el, akkor betessékelték a népes közönséget az Aulába. 

Egyházkerületi kiadványok is vannak az IDEA Könyvtérben

Tonk Márton házigazda elmondta, örül, hogy nem csak az ifjúsági főváros kapcsán telik meg a terem, így a könyv iránti bizalom is megerősödött benne. A Sapientia kolozsvári karának dékánja az IDEA Könyvtér rövid történetét is felvázolta: Nagy Péter ötlete a Kolozsvári Magyar Napokon látott napvilágot, majd egy könyvstand lett belőle a Bocskai-ház előtt. Azonban, ha nincs Nagy Péter, akkor könyvesbolt sem lesz. 

Az IDEA Könyvtérben többek között a Kallós Alapítvány, a Dónát Alapítvány, az Amaryllis Társaság, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet és az egyházak kiadványai is elérhetőek. A könyvesbolttal párhuzamosan egy online könyvesbolt is elindult, az http://ideakonyvter.ro/ címen. 


A cikk folytatása a Transindex portálon olvasható.


Fotó: Kiss Gábor