IKE farsang Sepsiszentgyörgyön

A kökösi és a negyedik gyülekezeti IKE csoportjainak közös farsangi mulatságára került sor február 7-én, pénteken, a Gyöngyvirág utcai református templom tanácstermében. Az áhítatot, amelyről a közös éneklés sem hiányzott, Bancea Gábor házigazda lelkipásztor tartotta a lelkiismeretességről, ezt kötetlen beszélgetés követte. Az áhítat után kezdődött a farsangi mulatság, amelyre a fiatalok jelmezt öltöttek. 

IKE farsang Sepsiszentgyörgyön

A hagyományos farsangi mulatságoktól eltérően nem csak tánc, hanem jelmezbemutatók és különböző versenyek is voltak az est folyamán. A Gyöngyvirág utcai fiatalok korabeli jelmezekben, pontosan kidolgozott tánclépésekkel idézték fel a hajdani farsangi bálok hangulatát. Az előző évek szokásaihoz híven idén sem maradt el a kvíz vetélkedő, ahol csapatokká formálódva mutatták be tudásukat a jelenlévők.

IKE farsang Sepsiszentgyörgyön

Kovács Levente kökösi lelkipásztor, a jelmezeket elbíráló zsűri tagja elmondta, nem volt könnyű feladat a legjobbakat kiválogatni, hiszen nemes egyszerűségükben olyan jól sikerültek a jelmezek, hogy úgy döntöttek, minden kategóriában két győztest hirdetnek. A farsangi együttlét táncmulatsággal végződött.

 

Huszár Szilamér

Sepsi Református Egyházmegye, sajtófelelős