Lelkészi szolgálat Cambridge-ben

Az angliai Egyesült Református Egyház (URC) cambridge-i gyülekezete három hónapos ösztöndíjat hirdet református lelkészek számára angliai tapasztalatszerzésre és szolgálatra.

Lelkészi szolgálat Cambridge-ben

A John Hall missziói ösztöndíjalap támogatásával református lelkészek pályázhatnak három hónapos angliai tartózkodásra és szolgálatra tapasztalatszerzés céljából az Emmanuel gyülekezetben. A gyülekezet honlapján az érdeklődők részletes tájékoztatást találnak a közösség céljairól és alkalmairól. Az ösztöndíjas program célja, hogy a közép- és kelet-európai református egyházak lelkipásztorai megismerjék az angliai gyülekezet szolgálatát, missziói munkáját, az istentiszteleti liturgiát és maguk is részt vegyenek a lelkipásztori szolgálatban és a gyülekezeti programokban, többek között a gazdasági igazságosságot előmozdító kezdeményezésekben.

Korhatárra való tekintet nélkül pályázhatnak azok a lelkészek, akik legalább három évet szolgáltak egyházunkban. A jelentkezőktől elvárás az angol nyelv alapos ismerete. Családtagok kint tartózkodását az ösztöndíj nem teszi lehetővé. Pályázni a következő időszakokra lehet: 2014. szeptember – december, 2015. január – április; március – június és szeptember – december. A kinti szolgálat időtartama alatt a Cambridge-i Egyetem nyilvános előadásait ugyan látogathatják a sikeres pályázók, de rendes kurzusokon való részvételre nem nyílik lehetőség. Az ösztöndíj fedezi a sikeres pályázók kint tartózkodásának és kiutazásának valamennyi költségét, illetve a helyi utazási kiadásokat.

A jelentkezés határideje 2014. március 20. Az űrlap kitöltése mellett a pályázónak egy motivációs levelet is meg kell fogalmaznia, amelyben beszámol eddigi tapasztalatairól, készségeiről és terveiről, illetve nevesíti két ajánló nevét és elektronikus elérhetőségét. Ezt követően a kiválasztott jelentkezőkkel személyes interjúra kerül sor, aminek a helyszíne még nem ismeretes.

A pályázati anyagot a roger.wicks@outlook.com címre Roger Wicks, a John Hall Fund Committee elnökének címezve kell eljuttatni. Az Erdélyi Református Egyházkerület alkalmazásában álló lelkészeket arra kérjük, hogy pályázatukat másolatban (cc) az office@reformatus.ro címre is küldjék el. Az EREK lelkészei püspöki jóváhagyással pályázhatnak.

EREK – Külügyi Osztály

 

JHF_Mission_Bursary

JHF_Mission_Bursary_application_Form_Jan_2014