Várom az Urat adventi keresztyén zenefesztivál Kálnokon – Galéria

Várom az Urat adventi keresztyén zenefesztivál Kálnokon - Galéria

2013. december 14-én felpezsdült a Kovászna megyei Kálnok élete, ugyanis a helyi IKE csoport, Dávid Ferenc vezetésével megszervezte a Várom az Urat (VAU) adventi keresztyén zenefesztivál regionális kiadását. A zenefesztiválra Kolozsváron idén 13. alkalommal került sor, Háromszéken azonban ez volt az első kiadás.

A rendezvénynek a helyi művelődési ház adott otthont, ahol körülbelül 250-en ültek a közönség soraiban, idősek és fiatalok egyaránt. A látogatók Kézdivásárhelyről, Kisborosnyóról, Brassóból, Sepsiszentgyörgyről, Csernátonból és Kálnokról érkeztek.

A változatos programról négy fellépő gondoskodott: a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium kamarakórusa, a REFSONOR, a kézdivásárhelyi Református Kollégium kórusa, a helyi, Kálnoki ifjúsági csoport zenekara és az udvarfalvi Reménység együttes. A lelki feltöltődésben és a karácsonyra való várakozásban Müller Lóránt, fotosmartonosi lelkipásztor segített, fiatalos áhítatával.

A résztvevők szemmel láthatóan jól érezték magukat a koncertek alatt, a szünetben a helyiek által felállított standnál könyveket, képeslapokat és hűtőmágneseket vásárolhattak. Az éhség csillapítására is volt lehetőség, szendvicset, forró csokit és teát kínáltak a nőszövetség tagjai.

 

Fotó: Simon Barni

 

Galériánkat az Erdélyi Református Egyházkerület facebook oldalán is meg lehet tekinteni.