Az Üzenet 2014. adventi számából

Az Üzenet 2014. adventi számábólA Szentírás a közéletben is eligazít – vallja a lapnak adott interjújában Lezsák Sándor. A Magyar Országgyűlés alelnökével Somogyi Botond főszerkesztő beszélget.

Adventi vezércikkében Szép Eduárd arról ír, hogy az ítélő Messiás, a Megváltó igazságos és hűséges. Előtte nem a gazdagság, a pénz és a befolyás számít, hanem maga az ember, aki rá van szorulva a segítségre.

Advent felkészülési időszak, és egyben új kezdetet, az egyházi év kezdetét is jelenti – fogalmaz Pap Ferenc budapesti teológiai tanár, akivel T. Németh László beszélget az adventi időszakról.

Szükség van a János bácsikra – olvasható a Diaszpóra Alapítvány beszámolójából, amelyben a Románújfaluban megrendezett szórványünnepségről, a Czelder Márton és Földes Károly-díjak átadásáról szerzünk tudomást.

Lehet vagy nem lehet? – teszi fel a kérdést Somogyi Botond egy rendhagyó Makkai Sándor kiállítás nyomán. A volt püspök Trianont követően itt hagyta Erdélyt és Magyarországra távozott: a lehet vagy nem lehet kérdése a kiállításon is téma volt.

A lapban fényképes beszámoló olvasható a beresztelki gyülekezeti ház avatásáról, a Brassóban megrendezett protestáns szabadegyetemről valamint a sztánai Kós Károly szoborállításról.