Az Üzenet novemberi második számából

Az Üzenet novemberi második számábólAz egyház foglalkozzon többet a lélekkel – hangsúlyozta valaki nemrég egy presbiteri konferencián. A Kolozsvári Egyházmegye két körzeti találkozóján elhangzottakról szól a hasonló című írás.

Válságban a lelkipásztor? – tették fel a kérdést Szovátán a lelkészértekezleten. De az is elhangzott, hogy egyre többen válnak az alkohol és a depresszió rabjává. A megoldásokat valamint több más témát boncolgat a szovátai találkozóról szóló írás.

A Mikó-ügy újabb fejleményeit kommentálja Meghátrálást színlelő aljasság? című jegyzetében Somogyi Botond. Ugyancsak a főszerkesztő tollából olvasható a Modern gyarmatosítás keresztyén áldozatokkal című jegyzet, amely a szíriai háború általunk kevésbé ismert oldalait mutatja be.

A petrillai lelkészbeiktatásról és templomszentelésről Kovács-Szabadi Levente tudósítja az olvasókat. „Alvilági” presbiterek találkozójáról ír Nagy Gábor gógánváraljai lelkipásztor.

Fényképes beszámoló olvasható a Kolozsváron felavatott Bethlen Gábor szoboravatásról valamint a Kakasos templom fennállásának 100. évfordulója alkalmából rendezett kétnapos eseménysorozatról.

Lőrincz István a Mannás kosár rovatban a theasszalonikai gyülekezetről ír. Pál levele pedig azt üzeni, hogy a végső  dolgokkal való foglalkozás nem lényegtelen kérdése életünknek.