Református Kalendárium 2014 – nyereményekkel

Református Kalendárium 2014 – nyereményekkelMit szoktunk egymásnak kívánni? Először is egészséget. A 2014-es kalendáriummal a szerkesztő is ezt kívánja az olvasónak; ebben segít a Házipatika rovat, amely társadalmunkban néhány gyakran előforduló betegség megelőzésére hívja fel a figyelmet.

Folyamatos lelki gyarapodásra is szükségünk van: ezt szolgálja a Mennyei kenyér fejezetben olvasható számos igemagyarázat és imádság.

Nem szabad elfeledkeznünk előttünk járó őseinkről, egyházi és történelmi nagyjainkról, tudósainkról, költőinkről és zenészeinkről, akik munkájukkal, életükkel, példamutatásukkal ma is szellemi táplálékot nyújthatnak számunkra. Kálvin, Czelder Márton, Kecskeméthy István vagy Jósika Miklós, Berde Mária, Radnóti Miklós köszönnek ránk az oldalakról. A zene területén a Szózat megzenésítőjéről, Egressy Béniről, a világhírű Cziffra György zongoristáról vagy a református gyökerekkel rendelkező Seprődi Jánosról olvashatunk. Az Alfa és ómega fejezetben pedig világhírű magyar feltalálókról, tudósokról.

Az Elöljáróban című fejezet presbiterekről presbitereknek szól: több konferencián elhangzott anyag jelenik meg a rovatban. Interjú olvasható kiscégek hitelezési lehetőségeiről a Bethlen Gábor Alapítvány részéről.

A következő  évben több közösségben fognak megemlékezni évtizedekkel ezelőtt felépített templomokról, idősek otthonáról, múlt században alakult dalárdáról, de együtt adunk hálát a Kárpát-medencei református egyház öt évvel ezelőtti egységesüléséért is, vagyis az ünneplések is részei lesznek életünknek. Kisbács, Bukarest, Kolozsvár-Tóvidék, Vízakna, Középajta, Sztána – többek között ezekről a gyülekezetekről lehet olvasni különböző évfordulók kapcsán.

Ám szomorú lenne a világ humor nélkül, hiszen a szórakozás is mindennapjaink része. Erre nyújt lehetőséget kiadványunk utolsó fejezete, amelyben a sport (Szocsi téli olimpia, riói futball-világbajnokság) mellett a viccek, keresztrejtvények, sakkfeladványok próbálják megnevettetni, gondolkodásra késztetni, de mindenféleképpen kikapcsolódásra ösztönözni a kedves olvasót.

Az utolsó  fejezetben sakkfeladványok illetve keresztrejtvények megfejtésével az olvasók 2014-es bibliaolvasó kalauzt vagy zsebnaptárt nyerhetnek. Kellemes olvasást, kikapcsolódást!