A Harangszó 2013. novemberi második számából

A Harangszó 2013. novemberi második számából

Az anyanyelvi iskolaválasztásról indul sorozat a lap címoldalán. Vetési László számos, a szórványban megtapasztaltéletpéldával illusztrálja írását. A Harangszó vezércikkét ezúttal Veres Piroska jegyzi, írásának címe: A vendég.

A második oldalon olvasható a népszerű, rövid igei üzeneteket tartalmazó A Lélek csendje rovat. A Református életrovat ezúttal Vámfaluba kalauzolja az olvasót, ahol az egykori lelkész, Kolos Vince emléke előtt tisztelegtek az ünneplők. Az Éneklő egyház rovatban a közelmúltban tartott Református énekek elnevezésű ünnepi hangverseny részleteit ismerteti Veres-Kovács Attila.

Az anyaországi Mátraházán tartott protestáns médiaműhely előadásait, felvetett témáit összegzi a lap Hitünk és életünk rovatában, valamint jegyzetében Fábián Tibor. A nagybányai egyházmegye presbiteri találkozójáról Tóbiás Erika tudósít. A Presbiter rovat új sorozata a gyülekezet és a lelkipásztor kapcsolatával foglalkozik, melynek szerzője:ifj. Demes Tibor.

A lap híroldala számos egyházi eseményt ismertet, a Mozaik oldalon pedig a Hajdúnánás és a Partium közötti szeretethídról olvashatunk. A lapszám Fabiny Tamás és Pataki István egy-egy versét tartalmazza.

Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.