12. nyári zenetábor Sepsikőröspatakon

A Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi fiókjának keretében működő Írisz Ház nappali megőrző és munkaterápiás foglalkoztatója már 2007 óta szervez táborokat évente kétszer. Az idei nyári zenetáborunkban 29 fogyatékkal élő személy vett részt, amelynek a sepsikőröspataki Írisz tábor adott otthont. A megyeközponti nappali foglalkoztató fiataljai mellett a kovásznai Írisz bolt munkatársai és gyakornokai is részt vettek, valamint Kolozs megyéből is érkeztek résztvevők. Az önkéntes segítők között a Sepsiszentgyörgyi Református Gimnázium két diákja és az Árkosi Református Egyházközség ificsoportjának négy tagja is tevékenykedett.

12. nyári zenetábor Sepsikőröspatakon

Az ötnapos programon a KOEN Alapítvány idei bibliahetes történeteire építettük a délelőtti tevékenységeinket, amelyben a mozgás és a kézművesség is hangsúlyt kapott. A délutáni tevékenységeken mindennap más zenei műfajt mutattak be vendégeink: a zenepedagógus Kovács Janka Hanna, a néptáncos és népdalénekes Ürmösi-Incze Mária, férje Ürmösi-Incze Hunor, valamint Pusztai Lehel István zenész, a Selfish Murphy együttes tagja.

12. nyári zenetábor Sepsikőröspatakon

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az ellátottjaink ottlétük alatt gyakorolták az önállóságot és a szülőktől való távollétet, azt, hogy figyeltek egymásra, érezték az együttlét örömét. További cél a résztvevők társas kapcsolatainak és kommunikációs készségeinek fejlesztése volt, és az egészséges fiatalok fogyatékossággal szembeni hozzáállásának pozitív irányba történő befolyásolása.