11. alkalommal rendeztek TEPSI-kupát

2010-ben kezdődött a TEPSI-kupa története, amikor néhány akkori kolozsvári református segédlelkész összefogott, és első alkalommal megszervezte a lelkészi focibajnokságot, a TEPSI-kupát.

A nagy népszerűségnek örvendő sportesemény évről évre találkozásra hívta a lelkipásztorokat, amely egy év kényszerszünet után (2020-ban nem szervezhettük meg a bajnokságot), új lendülettel, új formában, de a régi szeretettel várta a sportolni és találkozni vágyó lelkipásztorokat 2021. szeptember 29-én. Tíz évig Nyárádszereda fogadta be a rendezvényt, a folytatás helyszíne idén Déva lett.

Az esemény áhítattal kezdődött a dévai templomban.

Hatvan lelkipásztor (anyaországi, királyhágómelléki, erdélyi) érkezett az egynapos, szabadtéri focibajnokságra, amely a dévai református templomban kezdődött Ambrus András csekelaki református lelkipásztor áhítatával. A focimeccsek a dévai Magyar Ház melletti műfüves pályán zajlottak, ahol a két csoportba sorsolt négy-négy csapat gondoskodott a tartalmas időtöltésről, az izgalmas mérkőzésekről.

Idén 60 lelkipásztor érkezett a bajnokságra.

Ragyogó napsütésben, jó hangulatban teltek az órák, s elérkezett a bajnokság zárószakasza, az érmekért folyó küzdelem. Nagyon szoros mérkőzésen, hetesekkel

a Nyírségi Református Egyházmegye csapata nyerte meg az idei TEPSI-kupát, a Nagyenyedi Református Egyházmegye csapatának az ezüstérem jutott, a harmadik helyet a bihari, szilágysomlyói és zilahi egyházmegye egyesített csapata érdemelte ki.

Gólkirályi címet szerzett Fehér Attila (Bethlenszentmiklós) és Csenteri Levente (Marosvásárhely-Meggyesfalva) öt-öt góllal, a legjobb játékosnak járó kupát Csalai Adorján vajasdi kolléga vehette át. A legjobb kapusnak Koós Csaba jármi lelkipásztor bizonyult, míg a bajnokság felfedezettje Müller Lóránd (Sepsiszentgyörgy-Szemerja) és Kali Barna (Budapest-Klapka tér) lett.

A bajnokságot a Nyírségi Református Egyházmegye csapata nyerte meg.

Illesse ez alkalommal is köszönet és hála az Erdélyi Református Egyházkerület vezetőségét és a bajnokságra csapatot delegáló egyházmegyék vezetőségét a lelki és anyagi támogatásért, illetve hálásan köszönjük a Dévai Református Egyházközség lelkipásztorának, Rátoni Csabának és a gyülekezet közösségének, a nőszövetségnek a szervezésben nyújtott önzetlen segítségét, támogatását és vendégszeretetét.

A nagyenyedi egyházmegye csapata ezüstérmes lett.

Hálánk őszinte szava mégis legfőképpen Teremtő, Gondviselő Atyánk felé száll, Aki áldását adta együttlétünkre, találkozásunkra és megtapasztaltuk az ő jóságát és megújuló irgalmasságát. Folytatás jövőre a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegyében, mert nincs vége!

 

Csenteri Levente, Rátoni Csaba, Fazakas Csaba-Árpád lelkipásztorok, a 11. TEPSI-kupa szervezőcsapata