Lelkészértekezlet és családi találkozó Komandón

Lassan hagyománnyá válik a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye lelkipásztorai és családjaik számára az őszi családos együttlét a komandói egyházmegyei központban. A lelkipásztorok idén is családjaikkal együtt vettek részt a lelkészértekezleti találkozón és kötetlen együttléten. Az október 11-én sorra került együttléten a beszélgetések mellett a kikapcsolódás, szabadidős tevékenységek is teret kaptak, hogy egymás családjait is megismerve még inkább összeforrjon a lelkészi közösség.

Az egyházmegyei gyülekezeti központ mellett a komandói templom adott otthont a családos napnak.

A lelkészértekezlet a komandói gyülekezet templomában kezdődött áhítattal. Berszán László zágoni lelkipásztor a Gal 6,9–10 versei alapján hirdetett igét. Igehirdetésében kiemelte, hogy lelkipásztorként mindig Isten eszközei vagyunk, akiknek megbízatásuk a gyülekezeti közösség, illetve az embertársak irányába a szeretet sugárzása, a jó cselekedetek állandó gyakorlása. Ez időnként óriási feladatként nehezedik a lelkipásztorra és családjára, de ha mindig Isten kiapadhatatlan forrásából merítenek, akkor nem lankadnak a buzgóságban, a szolgálat folyamatos végzésében.

A kötött programok mellett szabadidős tevékenységek is voltak.

A szolgálat missziós jellegéről tartott előadást Orbán Lajos vajnafalvi lelkipásztor Stratégia a gyülekezetépítéshez, avagy milyen legyen az a gyülekezet, ahová tartozni szertnénk? címen. Előadásában kifejtette, hogy minden lelkipásztornak, presbitériumnak és gyülekezetnek szüksége van egy olyan vízióra, célra, amely Isten üdvtervére irányul. Ez az „álom” ugyanakkor lehetővé teszi olyan gyülekezeti tervek, stratégiák kidolgozását, melyekbe minél több gyülekezeti tag bevonható. A téma alkalmat nyújtott egyházunk, gyülekezeti életeink aktuális kérdéseinek megbeszélésére, tapasztalatcserére.

A megbeszélés kötetlen együttléttel, közös vacsorával folytatódott a mintegy negyven résztvevő számára. A hagyományteremtő céllal útnak indított találkozó hangulatát, tapasztalatát mindenki magával vihette, és reméljük, hogy jövőre is találkozunk Komandón.