Hittel és őszinteséggel lehet gyógyulni

Hangolóval kezdődött Tusványos csütörtöki napján a Keskeny út sátor programja, majd Magyari Zita unitárius egyetemi lelkész tartott áhítatot. A felolvasott ige a Királyok első könyve, 19. fejezetéből, Illés utazását ábrázolta a Hórebig. A lelkipásztor a felolvasott ige mentén bontotta ki az utazás motívumát, a lelkészséggel járó felelősséget, az áldozathozatalt, valamint az Isteni gondviselés, és annak az életünkre gyakorolt hatását.

Magyari Zita unitárius egyetemi lelkész tartott áhítatot csütörtökön

Az áhítat témájának mintegy folytatása volt a déli előadás, amelynek címe: Alkoholista, kábítószer fogyasztó van a családban, van remény a szabadulásra? Gyógyult szenvedélybetegek vallomásait hallgatta meg a résztvevő közönség. Kozma Ferenc moderátor remekül fűzte össze a történeteket, amelyekből kirajzolódott, hogy hogyan kezdődik az alkoholizmus, hogyan élik meg a hozzátartozók, de támpontokat adtak arra nézve is, hogy mi segíthet egy szenvedélybetegnek abban, hogy újra talpra tudjon állni, mit kell tennie azért, hogy tiszta maradjon. Választ kaptak a hallgatók azokra a kérdésekre, hogy: hogyan segíthetünk ilyen helyzetben a hozzánk közelállóknak? Van különbség az italozás és az alkoholizmus között? Van teljes felépülés a szenvedélybetegségből? Van happy end? A beszámolók őszintesége, és mélységei sok embert megérintett. Megerősödhettek abban, hogy igen, van happy end, hogy kutyából lehet szalonna – ahogy az egyik előadó fogalmazott. Az előadás egyik legerősebb üzenetét, egy ügyvédnő fogalmazta meg: hittel és őszinteséggel lehet gyógyulni. A hangsúly a lehet szón van! Aki segítséget szeretne kérni az a Bonus Pastor Alapítványt keresse, ők biztos, hogy segíteni tudnak.

Sokan voltak kíváncsiak az Alkoholista, kábítószer fogyasztó van a családban, van remény a szabadulásra? előadásra

Délután láthatatlan színházra várták a sátor látogatóit, amit nagy érdeklődés övezett. Idén is egy Bardócz Tímea által írt, ezúttal az „Én vagyok az út, az igazság és az élet.” című láthatatlan színház várta a betérőket. Szemmel láthatóan több személyt megérintett az előadás. Több olyan visszajelzés érkezett, hogy az előadás által Isten egy magot hintett el a szívükben.

A Keskeny út sátot gyerekfoglalkozást is biztosít az előadások alatt