Egyházmegyei ifjúsági előadók találkozója

Már harmadik éve, hogy az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége (IKE) külön tanácskozást szervez az egyházmegyei ifjúsági előadóknak. Idén a parajdi Urbán Andor Református Konferencia és Üdülő Központ adott otthont a találkozónak, október 16–18. között. A találkozónak hármas szerepe van: a közös gondolkozás és tervezés, valamint továbbképzés az ifjúsági munka területén. A találkozó programja is erre a hármas igényre épül.

Egyházmegyei ifjúsági előadók találkozója

Bartos Károly IKE elnök, egyházkerületi ifjúsági előadó áhitatában azt a kérdést járta körbe, hogy miért nincsenek jelen a fiatalok a templomban. Közösségeinkben nagyon gyakran megbukott arcokat és embereket látnak, holott példaképeket keresnek. Különböző adottságokkal születünk, amelyeket igyekeznünk kell fejleszteni, de mindig magunk előtt kell legyen, hogy az ifjúságnak mi vagyunk a példaképei. És ez kulcsfontosságú a mindennapi szolgálatunkban is.

Egyházmegyei ifjúsági előadók találkozója

Az első nap további részében az egyházmegyék jelenét boncolgatták a résztvevők, amely hosszas ötletbörzével zárult. A következő napon a továbbképzésen volt a hangsúly. Első körben Ruszka Sándor lelkipásztor A reformáció, mint médiaesemény című előadását hallgatták a résztvevők, majd egy hálózatépítéses gyakorlatot próbáltak ki. A délutáni program időmenedzsment – szervezés – tervezésre épült, Filer Lóránd tréner segítségével. Az utolsó, záró nap, az egyházmegyék jövője – vízióink és tevékenységekről szólt, amelyen szó esett a 2017–2018-ban tervezett országos programokról, külön kitérve a IV. Válts irányt! IKE Fesztiválra, valamint a jövő évi egyházmegyei IKE tisztújításokra. A találkozót kiértékelő zárta, megerősítve mindenkiben, hogy az ilyen jellegű szakmai találkozásokra szükség van, így jövő októberben ismét Parajdon találkoznak az egyházmegyei ifjúsági előadók.

 

Tussay Szilárd

IKE ügyvezető igazgató – ifjúsági referens