Lelkészi igazolvány

A lelkipásztori igazolvány kibocsátását az Erdélyi Református Lelkészértekezleti Szövetség (ERLÉSZ) kezdeményezte. Ez a dokumentum nem számít hivatalos okiratnak, ugyanakkor a koronavírus okozta válság közepette több szolgatársunk is jó hasznát vette, amikor szolgálati ügyben volt úton és igazolnia kellett magát.

Az előző alkalommal kibocsátott igazolványok érvényben maradnak, azok kérhetnek újat, akik az elmúlt évek során új gyülekezetbe kerültek, vagy még nem rendelkeztek igazolvánnyal. A kérés kitöltése után e-mailben kapnak visszaigazolást, hogy a kérésüket rögzítettük, ugyanígy e-mailben fogunk visszajelezni, amikor összegyűlt a nyomtatáshoz szükséges kérések száma. Ahhoz, hogy az igazolvány nyomtatása ne kerüljön sokba, legalább 50 kérésnek össze kell gyűlnie.

Az igazolvány kibocsátása 15 lejbe került, amelyek a legközelebbi egyházmegyei pénztárba kell befizetni, ahonnan utalják majd az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK) Központi Hivatalának számlájára.

A lelkipásztori igazolvánnyal kapcsolatos kérdésekről és részletekről Oroszhegyi Attila RORLÉSZ titkár tud eligazítást adni a rorleszreformatus.ro címen.
    Minden mező kötelező.