Főoldal » Médiatár » Hanganyagok

Hanganyagok

2002. december 24. óta szól Kolozsváron és környékén a 88,3 MHz frekvencián az Erdélyi Református Egyházkerület Agnus Rádiója. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke szerint a rádió fontos szerepet fog betölteni az egyházkerület megújuló médiastratégiájában, amelynek egyik célkitűzése egy országos lefedettségű 24 órás műsoridejű református rádió, de emellett televízióadások beindítását is tervezi az egyházkerület.

Verespatakon eltemették az utolsó református magyart, így a templomot be kellett zárják, ezzel Szemben a Kolozsvártól alig néhány kilométerre fekvő Szászfenesen szükségessé vált egy új templom építése.

Negyedik éve szervezi a Kolozsvári Főiskolás Ifjúsági Keresztyén Egyesület (FIKE) a Protestáns teológiai Intézettel karöltve az evangelizációs heteket. 2013. november 7 és 10. között egy négykezes, vagy mondhatnánk akár kétszájas sorozatra került sor, Dávid Lajos nyugalmazott lelkipásztor Dávid István egyetemi lelkésszel a Jónás könyvét magyarázta.

Nincsenek követendő házassági modellek, emiatt tolódik ki nagyon a házasságkötés - mondja Vitus-Bulbuk István ajtonyi lelkipásztor.